Ünlü holding sahibi 2 kardeşe FETÖ gözaltısı

Ünlü holding sahibi 2 kardeşe FETÖ gözaltısı

Samsun merkezli 8 ilde yürütülen soruşturma kapsamında, kapatılan Tanrıverdi Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin kurucularından iş adamı Recep ve İbrahim Tanrıverdi kardeşlerin de aralarında olduğu 6 kişi daha gözaltına alındı. Operasyon kapsamında daha önce de 14 kişi gözaltına alınmıştı


Samsun merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Tanrıverdi Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin kurucularından iş adamı Recep ve İbrahim Tanrıverdi'nin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 20'ye çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Samsun, İstanbul, Ankara, Çanakkale, Amasya, Tokat, Kahramanmaraş ve Bilecik'te eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda kapatılan Tanrıverdi Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin kurucusu iş adamları Recep ve İbrahim Tanrıverdi kardeşler İstanbul'da gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Ankara'da 2, Tokat ve Samsun'da da 1 kişi daha gözaltına alındı.

Operasyonda derneğin yönetim kurulu üyeleri Mete Melikşah D, Hüseyin Avni B, Türker Y, İsmail S, Naim U, Murat Y, Metin T, İbrahim Hakkı Ö, Kani A, Levent A, Mehmet D, Tarık Ç, Ömer Ç. ve Cemal K. gözaltına alınmış, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada çok sayıda bilgisayar, CD ve dokümana el konulmuştu.