Ünlülerin menajerine mobbing davası

Ünlülerin menajerine mobbing davası

Ünlü isimlerin menajeri Haluk Şentürk’e asistanı Murat İşcan, sigortasız çalıştırıldığı ve tazminatını alamadığı ve iş sürecinde çalışmasını zorlaştıracak hareketlere maruz kaldığı gerekçesiyle dava açtı. İstanbul 10. İş Mahkemesi’nde görülen dava ertelenirken, şikayetçi Murat İşcan Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde avukatı Devrim Alparslan ile açıklama yaptı.

Avukat Devrim Alparslan menajer Haluk Şentürk’e, iş yerinde uygulanan bir mobbing ile ilgili tazminat davası açtıklarını belirtti.

“ERKEĞİN ERKEĞE YAPTIĞI MOBBİNG BİRAZ KOMİK OLABİLİR”

Şentürk hakkında şikayetçi olan Murat İşcan, yaklaşık 6 sene yanında çalıştığını ve sonunda mobbing ile karşılaştığını iddia etti. İşcan, “Erkeğin erkeğe yaptığı mobbing biraz komik olabilir ama maalesef bu piyasa bazı yanlış kişilerin elinde ve bu insanlar da yanlış yönlendiriliyor. İnşallah bu dava bir örnek teşkil eder. Benim gibi düşünen arkadaşlarımı bu yola davet ediyorum. Hiçbir şeyden korkmalarına gerek yok, onlar bizden korksun” dedi.

Ünlü şarkıcı Demet Akalın’ın 5 yıl birebir asistanlığını yaptığını söyleyen İşcan, Akalın’ın da durumdan haberdar olduğunu öne sürdü. İşcan daha önce başından bir Kıbrıs olayı geçtiğini kaydederken, “Demet Akalın her zamanki gibi yine bize sahip çıkmadı. Haluk Şentürk’ü herkes tanır, bilen bilir. Bu kez hakkımı yasal yollarla arayacağım’’ diye konuştu.

“Müzik piyasasında basamakları atlamak için Şentürk gibi adamlara mecbur kalıyorsunuz” diyen İşcan, “Bu sektörde bu tip insanların amaçları ve beklentileri farklı sizden. Beklentilerini karşılayamayınca böyle benim gibi yüzüstü kalıyorsunuz. İşten ayrıldıktan sonra birçok tehdit mesajı aldım. Ailem tehdit edildi. Biz de avukatımla beraber artık buna bir dur demek istedik’’ ifadelerini kullandı.

İşcan, daha sonra avukatıyla birlikte adliyeden ayrıldı.