Ünye’de Okul, Aile, Çocuk Ve Birlikte Yaşam Semineri

Ünye’de Okul, Aile, Çocuk Ve Birlikte Yaşam Semineri

Ordu’nun Ünye ilçesinde Prof. Dr. Ayşe Yalın, öğretmenlere “Okul, Aile, Çocuk ve Birlikte Yaşam” konulu konferans verdi.
Okulların açılmasına az bir süre kala öğretmenlere Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi Konferans salonunda “Okul, Aile, Çocuk ve Birlikte Yaşam” konulu konferans verildi. Konferansa Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, okul idaresi ve öğretmenler katıldı.
Sunumunda ilk olarak çocukların ne istediğini tanımlayan Prof. Dr. Ayşe Yalın, “Çocuklar ait olmak, koşulsuz sevgi, sorumluluk, bakım, sınırları olan özgürlük, oyun, arkadaşlık, eğitilmek, eşitlik gibi konuları ister. Sınırları olan özgürlükte, bazı durumlar karıştırılmamalıdır. Örneğin bir çocuk babasının yanında ayaklarını uzatıyorsa bunun doğruluğu tartışılır. Biz buna sınırlı özgürlük değil, sınırları zorlamak diyebiliriz. Tabi ki çocuk özgür olmalı ama bu her şeyi yapacağını anlamına gelmemeli ve sınırlar doğru çizilmelidir. Eşitlik konusu çocuklar içinde geçerlidir. Dünyada meydana gelen olumsuz olayların birçoğu eşitsizlikten kaynaklanmaktadır. Bu nedenle çocuklar arasında eşitliğe önem verilmelidir” dedi.