Urla Nohutalan Köyünde 1. Kavun Festivali

Urla Nohutalan Köyünde 1. Kavun Festivali

Urla ilçesine bağlı Nohutalan Mahallesi’nde 1.’si yapılan Kavun Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
Festivale, köylüler ve çevre köylerden çok sayıda vatandaşın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bosna Hersek Fahri Baş Konsolosu A. Kemal Baysak, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da katıldı. İzmir’in 3 Boşnak köyünden biri olan Nohutalan köyünün, 1940’lı yıllarda Rumlardan kalan bir köy olduğunu kurulduğunu belirten Muhtar Nuran Eroğlu, uzun zamandır kavun festivali düzenlemeyi istediğini ve bunu başardıkları için mutlu olduğunu ifade etti. Eroğlu, festivalin düzenlenmesine kendilerine destek olan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da, ”Nohutalan Mahallemiz festival ile adını duyurmak istedi. Biz de Belediye olarak kendilerine gereken desteği verdik. Buraya kadar gelen değerli Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na Boşnak Federasyonlarının temsilcilerine, festivale katılan hemşehrilerime teşekkür ederim.” dedi.
Başkan Aziz Kocaoğlu ise, “6360 Sayılı Kanunla Bütünşehire bağlanan ilçelerimiz ve bu ilçelerimizin köylerinin mahalle olması ile büyük şehir olarak desteklerimiz buralara da devam edecek. Böyle bir festival düşüncesi ile yola çıkan muhtarımız Nuran Eroğlu’na teşekkür ederim. Kendisine desteklerimiz sürecektir. Bir daha ki festivali düzenleyeceğimiz yeni alanda yaparız. Katılanlara teşekkür ederim.” diye konuştu.
Bosna Hersek Fahri Baş Konsolosu A. Kemal Baysak, Aziz Kocaoğlu, Sibel Uyar ve Muhtar Nuran Eroğlu’na günün anısına çeşitli hediyeler verdi. Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası eşliğinde davetlilere Boşnak böreği ikram edildi. Festival kapsamında düzenlenen en iyi kavun yarışmasında üretici Rahmi Eroğlu birinci olurken, Merve Eroğlu ikinci ve Gürbüz Eroğlu da üçüncü oldu. Kavun üreticileri çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.