Vali Büyük:“özgürlük Ve Bağımsızlığımızdan Taviz Vermeyeceğimizi Tüm Dünyaya Bir Kez Daha Haykırıyoruz”

Vali Büyük:“özgürlük Ve Bağımsızlığımızdan Taviz Vermeyeceğimizi Tüm Dünyaya Bir Kez Daha Haykırıyoruz”

Vali Mustafa Büyük, Adana’nın kurtuluşunun 93. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Güzel ülkemizin düşman işgalinden kurtarılması, özgürlük ve bağımsızlık yolunda canlarını veren, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, aziz şehitlerimizin ve isimsiz kahramanlarımızın manevi hatıraları önünde saygı, minnet ve şükranla eğiliyoruz” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Anadolu’nun dört bir yanında tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanının yazılmasıyla kurulduğuna dikkat çeken Vali Büyük, mesajında şu ifadelere yer verdi;
"Adana’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünde, göklerde dalgalanan şanlı bayrağımızın gölgesinde tüm dünyaya bir kez daha haykırıyoruz ki; Milli Marşı ‘Hakkıdır, Hür Yaşamış Bayrağımın Hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a Tapan Milletimin İstiklal’ dizesiyle biten Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşuna vesilen olan o destansı ruhla sonsuza kadar özgür ve bağımsız bir şekilde yaşayacaktır. Düşman işgalinden kurtulmak yolunda diğer şehirlerimizde olduğu gibi Adana’mızda da gerçekleştirilen destansı direniş, tarih boyunca onuruyla yaşamış, geçmişi zaferlerle dolu olan ve Anadolu’nun bağrında bu şanlı tarihin izleri üzerinde kurulan güzel ülkemize vurulmak istenen zincirleri yakıp eriten bir ateştir.
Kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük bir gurur ve coşkuyu paylaştığımız bugün, milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı bir millet olarak özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızdan asla taviz verilmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha kararlılıkla ve yüksek sesle haykırıyoruz!..
Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bağımsız bir ülke armağan eden tüm kahramanlarımızın ve vatan sevgisinin gelecek kuşaklarca ebediyete kadar yaşatılacağını vurguluyor, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünü yürekten kutluyorum.”