Vali İpek Türkçe Ve Kürtçe Dövizlerle Karşılandı

Vali İpek Türkçe Ve Kürtçe Dövizlerle Karşılandı

Şırnak Valisi Hasan İpek, merkeze bağlı bağlı Kızılsu köyünü ziyaret etti. Vali İpek, burada Türkçe ve Kürtçe dövizlerle karşılandı.
Şırnak Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mustafa Sakaoğlu ile kurum müdürleri, Kızılsu köyüne ziyaret gerçekleştirdi. Vali İpek ve beraberindekiler köy girişinde Türkçe ve Kürtçe ’Köyümüze hoş geldiniz’ yazılı dövizlerle karşılandı. Köydeki okulları ziyaret eden Vali İpek ve beraberindekiler, sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali İpek, anasınıfı öğrencilerine de çeşitli oyuncak dağıttı. Öğrenciler Vali İpek’ten, çocuk parkı, mescit, kantin yapılmasını isteyerek, okul yolunun da onarılması talebinde bulundu.
Vali İpek ve beraberindekiler daha sonra, kursları ziyaret etti. Kursiyerler Vali Hasan İpek’e eşi Gülten İpek’e verilmesi için yaptıkları yazmayı hediye etti.
Vali İpek, köy meydanında yürürken, tandır ekmeği pişiren kadınların yanına giderek hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali İpek daha sonra köyde yapılacak 8 derslikli ilkokulun yapılacağı arazide incelemelerde bulundu.
Vali İpek’in ziyaretinde köy korucuları ve askerler, sıkı güvenlik önlemi aldı.
Vali İpek, ziyaretlerinin ardından köyden ayrıldı.