Vali küçük makamında muhtarları ağırladı

Vali küçük makamında muhtarları ağırladı

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Küçük; ”Gününüzü tebrik ediyorum. Muhtarlar idari sistemimizde halkımızla en yakın olduğumuz konumda görev yapmaktalar. Hem devletimizin hem de milletimizin temsilcisisiniz.”dedi

VALİ KÜÇÜK’TEN MUHTARLAR ONURUNA YEMEK

Bursa Valisi İzzettin Küçük 19 Ekim Muhtarlar Günü Münasebeti ile Merinos AKKM Yıldırım Beyazıt Salonu’nda muhtarlar onuruna yemekli program düzenledi.

Muhtarlar onuruna düzenlenen yemekte konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük; ”Değerli Muhtarlarım, yeniçağın en önemli yönetim şekli beraberce yönetmektir. Bizler de bu şehri sizlerle birlikte idare ediyoruz. Bizim en önemli parçamız sizlersiniz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi sizler bizim gören gözümüz, tutan elimizsiniz. Sizler duyan kulağımız, yürüyen ayağımızsınız. Topluma en yakın olan sizlersiniz. Bu nedenle sizin duyduklarınız, sizin gördükleriniz gerçektir. Sizden alacağımız bilgiye göre bizler yön buluruz. Bunun farkında ve bilincinde olduğumuz için Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere her ilde Valilerin, Belediye Başkanlarının en önemli çalışma ortağı, paydaşı muhtarlardır.

Bursa bazında bizler ayda bir istişare toplantılarımızı sürdürüyoruz. Bu buluşmalar sayesinde mahallelerimizde yaşanan sorunların tespiti ve çözümüne yönelik kalıcı adımlar atılmış oluyor. Sizler devlet ve millet arsındaki ince çizgide görev yapıyorsunuz. Bu nedenle toplantılarımızın devam edeceğini buradan belirtmek isterim.

Çalışmalarımız sadece toplantılardan ibaret değildir. Mahallelerimizi ziyaret ediyoruz. Mahalle Muhtarlarımızı ziyaret ediyoruz. Çünkü sorunları yerinde tetkik etmek, anlamak ve bilmek bizim için önemli.” ifadelerini kullandı.

VALİ KÜÇÜK’ÜN MUHTARLARDAN İKİ İSTEĞİ

Bursa Valisi İzzettin Küçük Bursa’da görev yapan Muhtarlardan iki isteği olduğunu ifade etti.

Vali Küçük;”Muhtarlarımızdan ilk olarak bağımlılıkla, uyuşturucu ve uyarıcı madde konusunda var olan desteğinizi arttırarak sürdürmenizi rica ediyorum. Bu konu çok önemli. Bugün başkasının çocuğu zarar görebilir ama yarın benim çocuğum, senin çocuğun bu tehlikeye maruz kalabilir. Bu konuyla ilgili gerek Emniyet Müdürlüğümüzle gerek Jandarma Komutanlığımızla irtibatınızı koparmamanızı devam ettirmenizi istiyorum.

İkinci konu ise ihtiyaç sahiplerinin tespiti ve ihtiyaçlarının giderilmesi konusu. Fakir, fukara, yetim, dul aileleri tespit etmenizi rica ediyorum. Bu bir memuriyet görevi olabilir ama aslında bu medeniyetimizin, kültümüzün, dinimizin bizlere emrettiği bir görevdir. “ dedi.​