Vali Şahin, Taşkın Alanlarında İncelemelerde Bulundu

Vali Şahin, Taşkın Alanlarında İncelemelerde Bulundu

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Tunca ve Meriç Köprüleri’nde sel ve taşkın alanlarında incelemelerde bulundu. Vali Şahin, kentte bulunan seddelerin önemine değinerek, "Bunları yapanlardan Allah razı olsun diyoruz. Edirne’mizi koruyan bu seddeler olmuştur" dedi.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve beraberindeki İl Kriz Masası Heyeti, Tunca ve Meriç Köprüleri’ne gelerek sel ve taşkın alanlarında incelemelerde bulundu. Vali Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamalarda, kentte son bir haftadır yaşanan sel ve taşkın olaylarının boyutlarıyla ilgili bilgiler verdi. Kentte bulunan 7 tarihi köprünün kapalı olduğunu dile getiren Vali Şahin, "Şu anda korkulan bir durum yok. Can ve mal güvenliği açısından tüm tedbirleri aldık" ifadelerini kullandı.
"CAN VE MAL GÜVENLİĞİ AÇISINDAN TÜM TEDBİRLER ALINDI"
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kentte yaşanan su taşkınlarının daha yüksek boyutlularının Bulgaristan’ın çeşitli illerinde de yaşandığını anlatarak, "Bu taşkınlıklar sadece bizim ilimizde değil bugün Bulgaristan’ın Haskova, Yanbol ve Kırcaali bölgeleri de sular altındadır. Çarşamba gününden bu yana Bulgaristan’da bulunan baraj diyemeyeceğim çünkü bizim bildiğimiz anlamda baraj değil bunlar sulama bentleri niteliğinde ama büyük sulama bentleri. Bu bentlerden gerek Haskova’da gerekse de Yanbol’da ve Kırcaali’deki bentlerden su salınımına Çarşamba gününden bu yana başlandı, devam ediliyor. Bu taşkının Pazar günü akşamına kadar devam edeceği Sofya büyükelçiliğimizden gelen notadan anlaşılıyor. Şu anlamda korkulan bir durum yok. Mal ve emniyeti yönünden her şey tespit edilmiş durumda. 7 tane tarihi köprümüz şu anda kapalı durumdadır" ifadelerini kaydetti.
"EDİRNE’Yİ KORUYAN SEDDELERDİR"
Vali Şahin, Edirne’nin sel ve su taşkınlarından en çok etkilenen bölgelerinin başında gelen Karaağaç Mahallesi’nde cumartesi ve pazar günleri Kızılay tarafından bin kişilik yemek verileceğini belirterek, "Biz Karaağaç bölgemizdeki vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağımızı ifade etmiştik. Bugün yapmış olduğumuz toplantı sonrası her halükarda şu anda pek büyük bir ihtiyaç olmamasına rağmen yarın ve öbür gün Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na transfer edilen bin kişilik yemek çıkaracağız. Karaağaç’ta şu anda alınan tedbirlerle büyük bir durum yoktur ama bu felaketin Pazar günü akşamına kadar devam edeceği görülüyor. Ama asıl felaket Bulgaristan’da. Bizdeki onların yanında çok çok az ifade ediliyor. Biz teşekkür etmeliyiz ki, şu üzerinde bulunduğumuz seddeler bizi koruyor. Bu seddeler Bulgaristan’da ve Yunanistan’da olmadığı için su yayılıyor. Esas iş gören bu seddeler. Bunları yapanlardan Allah razı olsun diyoruz. Edirne’mizi koruyan bu seddeler olmuştur" diye konuştu.