Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Van

Van Büyükşehir Belediyesi’nden Öğrencilere Trafik Eğitimi

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Edremit ilçesinde bulunan Şehit Jandarma Yarbay Yusuf Turgut İlkokulu öğrencilerine trafik eğitimi verdi.Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım...

Yayınlanma:

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Edremit ilçesinde bulunan Şehit Jandarma Yarbay Yusuf Turgut İlkokulu öğrencilerine trafik eğitimi verdi.
Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Şehit Jandarma Yarbay Yusuf Turgut İlkokulu 2’nci sınıf öğrencilerine Van Büyükşehir Belediyesi Çocuk Eğitim ve Trafik Parkı’nda trafik eğitimi verildi. Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı trafik polislerinin katıldığı eğitim öncesi çocuklara sınıfta trafik işaret ve levhalarına ilişkin bilgiler verildi. Trafik kurallarının anlatıldığı çizgi filmi izleyen çocuklara, daha sonra trafik kurallarıyla ilgili sorular soruldu. Eğitim sonrası öğrencilere Çocuk Eğitim ve Trafik Parkı’nda akülü araçlarla trafik eğitimi verildi. Tüm trafik işaret ve levhalarının bulunduğu parkta öğrenciler akülü araçlarla hem eğitim gördü hem de keyifli bir zaman geçirdi.
Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Murat Bayraktar, bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan ve bölgenin ilk Çocuk Eğitim ve Trafik Parkı olan parkın kentte yapıldığını ve bu park ile ilkokul öğrencilerine trafik eğitimini pratikte verdiklerini söyledi. Amaçlarının öğrencileri trafik anlamında bilinçlendirmek olduğunu ifade eden Bayraktar, bu uygulamayı bundan sonra kentteki tüm okullarda hayata geçireceklerini dile getirdi. Bayraktar, “Çocuk Eğitim ve Trafik Parkı’nda 40 kişilik derslik ve 20 akülü araç var. Öğrenciler ilk olarak bu dersliklerde teorik eğitime tabi tutularak trafik eğitimine ilişkin bilgi ve dersler alıyor. Daha sonra pratik anlamda saha da sinyalizasyon, trafik ışıkları ve levhalarının içinde bulunduğu parkta eğitime tabi tutuluyorlar. Bu uygulamalar parkta araçlarla bire bir yapıldığı için öğrenciler üzerinde daha etkili oluyor. Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak yaptığımız bu eğitimleri kalıcı hale getireceğiz” diye konuştu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler