Vapiano'ya dolandırıcılık suçlaması!

Vapiano'ya dolandırıcılık suçlaması!

Davayı açan taraf dünyaca ünlü restoran zinciri Vapiano'nun Türkiye'deki şubesi. Yıldız'ın Nişantaşı ve Bursa'da açtığı ve açılışına ünlü isimlerin katıldığı iki restoran için de iflas kararı verildi.

Aralarında çok sayıda Türkiyeli gurbetçinin de çalıştığı 3 bin çalışanı olan 89 Burger King bayisi geçtiğimiz kasım ayı sonunda kapatıldı. 89 bayinin bağlı olduğu YI-KO Holding’in yüzde 50 hissesi Rus Alexander Kolobov’a yüzde 50 hisse ise Ergün Yıldız’a ait. 3 bin kişinin işsiz kalmasına yol açan ‘hijyen skandalı’ sonrası Yıldız’ın da ortağı olduğu YI-KO Holding ise iflasını istedi.

Yıldız hakkında Türkiye’de açılan dava ise ‘dolandırıcılık’ ve ‘görevi kötüye’ kullanma suçlamalarını içeriyor.
İstanbul Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşması 13 Kasım’da yapıldı. Bu davada Yıldız ile birlikte yargılanan bir diğer isim ise Ertan Alp Kırımşelioğlu. Davayı, Dünya genelinde 150 kadar restoranı bulunan Vapiano’nun Türkiye’deki şubesi açtı. Suadiye’de bir şubesi bulunan VAP İstanbul Restoran İşletmeleri şirketinin, Kadıköy Savcılığı’na yaptığı suç duyurusu sonrası açılan davada, Yıldız ve Kırımşelioğlu, VAP İstanbul’u zarara uğratmakla suçlanıyor.

‘KASADAN PARA ÇEKTİ’ İDDİASI

Dava dosyasından edinilen bilgilere göre, Kırımşelioğlu, Suadiye’de açılan Vapiano’da bir dönem müdür olarak görev aldı. Ancak bir süre sonra Yıldız ve Kırımşelioğlu, Nişantaşı ve Bursa’da Vapiano adı ile iki restoran açtı. 2010 yılında açılan şubeler için yapılan, harcamaların parası Suadiye’deki şirketin kasasından ödendi. Her iki şubenin açılışı için yapılan reklam, tanıtım giderleri yanı sıra personel ödemeleri de VAP İstanbul üzerinden yapıldı. Savcılığa yapılan başvurularda ikilinin kendilerini 500 bin TL zarara uğrattığı iddia edildi. Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan Yıldız ve Kırımşelioğlu ise haklarındaki iddiaları reddetti.

HER İKİ ŞUBE İÇİN DE İFLAS

VAP İstanbul’un ikili hakkında açtığı alacak davası ise Yıldız ve Kırımşelioğlu aleyhine sonuçlandı. Mahkemeden çıkan karar sonrası icra takibi yapan VAP İstanbul avukatları, karşılarında iflasına karar verilen iki şirket buldu. İstanbul Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bir sonraki duruşmasının ise önümüzdeki 17 Şubat’ta görülmesi bekleniyor.

ÜNLÜ İSİMLER AÇILIŞA KATILDI

Nişantaşı ve Bursa’da 2010 yılında açılan restoranların açılışlarına ise çok sayıda ünlü isim katılmıştı. Spor yorumcusu Erman Toroğlu, GS Yönetim Kurulu üyesi Dr. Adil Emecan, Titanic Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, haber spikeri Sonay Dikkaya’nın yanı sıra çok sayıda oyuncu ve manken açılışa katıldı. Ancak Bursa’daki şube açıldığı yıl içinde Nişantaşı’daki şube ise 2012 yılı sonunda kapandı. Kapanan her iki şubenin piyasaya ve çalışanlara da borçlarının olduğu iddia edildi.

kaynak: hürriyet