Vatan Şaşmaz cinayetinde silah bilmecesi!

Vatan Şaşmaz cinayetinde silah bilmecesi!

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz’ı öldürdükten sonra intihar eden Filiz Aker’le ilgili soruşturmada polis kilitli olan cep telefonlarını henüz açamadı. Konunun teknik bir nedeni olduğu ortaya çıktı. Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayet ve intiharla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Vatan Şaşmaz'ın otel odasında kapalı olarak bulunan cep telefonunu kendisinin mi kapattığına yoksa Şaşmaz'ın telefonunun Filiz Aker tarafından mı kapatıldığına yönelik araştırma da sürüyor.  İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün şifreleri kırmak için çalışma yürüttüğü, sonuç alınamadığı takdirde iPhone telefonlar için Apple ile temasa geçilebileceği bildirilmişti. Bu arada Filiz Aker'in Vatan Şaşmaz'ı dört kurşunla vurduğu silahı hediyelik eşya kutusunda otele sokmuş olabileceği iddia ediliyor. Şaşmaz'ın 21 Ağustos 2017 günü de otele geldiğine yönelik iddialarla ilgili araştırma yapan polis, geriye dönük güvenlik kamerası incelemesinde bu iddiaya ilişkin bir bulguya ulaşamamıştı.

Şaşmaz ve Aker’in kapalı telefonlarının şifresinin kırılamaması, iPhone’un güvenlik özelliğinden kaynaklanıyor.

HER YANLIŞ DENEMEDE SÜRE UZUYOR

iPhone telefon her yanlış şifre girişinin ardından bir süre kilitleniyor. Bilişim uzmanları her yanlış denemede kilitleme süresinin katlanarak arttığını, bu nedenle şifrenin kırılmasının olanaksız hale geldiğini belirtiyorlar.
Çok sayıda denemenin ardından telefon kendisini kapatırken, “iTunes’a bağlanmanız gerekiyor” diye bir mesaj çıkıyor.
Bu mesajın ardından telefonun bir bilgisayara bağlanması şart hale geliyor.
Ancak bu şekilde de yanlış şifre denemeleri sürerse cihaz içindeki tüm bilgileri silip fabrika ayarlarına geri dönüyor.
Kullanıcı iPhone güvenlik ayarlarından, 10 yanlış denemede tüm bilgilerin silinmesini de isteyebiliyor.

ABD'DE DAVA KONUSU OLMUŞTU

Geçen yıl ABD’nin San Bernardino kentinde bir terör saldırısı gerçekleştiren kişinin üzerinde kapalı bir iPhone bulunmuş, ABD polisi Apple’ın şifreyi açması için mahkemeye başvurmuştu. Dava sürerken polis, bir “üçüncü tarafın” yardımıyla iPhone’u açabildiğini belirterek başvuruyu geri çekti. Bir süredir bazı şirketlerin tüm akıllı telefonların kilitlerinin açılması ve hatta izlenmesi gibi yasal anlamda “gri alanda” bulunan hizmetler veriyor.

Vatan Şaşmaz cinayetinde silah bilmecesi

Vatan Şaşmaz'ı öldürdükten sonra intihar eden Filiz Aker'in, cinayette kullandığı silahı otele nasıl soktuğu araştırılıyor. İddialara göre Aker, silahı otele hediye kutusunda soktu. Şaşmaz'ın 21 Ağustos 2017 günü de otele geldiğine yönelik iddialarla ilgili araştırma yapan polis, geriye dönük güvenlik kamerası incelemesinde bu iddiaya ilişkin bir bulguya ulaşamamıştı. Sabah gazetesinin bugün yayınladığı habere göre Aker'in, taşıma değil bulundurma ruhsatına sahip olduğu tabancayı "otel görevlilerinin iyi niyetini suiistimal ederek içeri soktuğu polis tarafından değerlendiriliyor."

Otel görevlilerinin 1.5 aydır otelde kalan Aker'i tanımaları nedeniyle x-ray cihazından geçişlerinde arama yapmadıkları öne sürüldü.

TELEFONU KİM KAPADI

Aker ve Şaşmaz'ın odada bulunan cep telefonlarının ikisinin de kapalı olduğu ve polisin bunları açmak için çalışmaları sürdürdüğü de belirtiliyor. Şaşmaz'ın telefonunun kendisi tarafından mı yoksa Aker tarafından mı kapatıldığı henüz netleşmedi.

Ağabeyi Sümer Bayer, Filiz Aker'in bugünkü cenazesinde ilginç açıklamalar yapmıştı. Bayer, "Bir veda mektubu bıraktı. Bunları bunları unutma diye. Mektubu okuduktan sonra yak dedi. Evde banyoda okudum. Sonra da yaktım ve sifonu çektim. Benim hafızamda kayıtlı kaldı. Şu bilinsin ki bu iş böyle bitmeyecek. Son konuştukları 3 dakikaya kimse vakıf değil. Allah’tan başka. O son 3 dakikada ne oldu Filiz onu öldürme şeyine nasıl geldi bilmiyorum" demişti.

KULLANDIĞI SİLAH ÖZEL TASARIM

Bu arada Filiz Aker’in Vatan Şaşmaz’ı vurduğu ve ardından kendini vurduğu silahın Smith Wesson marka kadınlar için özel üretilmiş LadySmith modeli olduğu belirlendi. 9.65 mm çaplı mermi kullanılan silah kolay taşınabilirliği ile kadınların çantalarında rahat taşıması için üretilmiş. Kadınlar için özle olarak tasarlanmış Smith Wesson (toplu) LadySmith modeli güçlendirilmiş namluya sahip. Yaskın mesafede son derece etkili vuruş gücüne sahip silah Smith Wesson’un diğer modellerine göre daha küçük

İstanbul Beşiktaş'taki Conrad Otel'de sunucuoyuncu Vatan Şaşmaz'ı silahla öldürüp intihar eden eski manken Filiz Aker (54) için dün Tuzla Merkez Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına, Aker'in yeğeni Dora Ercan, ağabeyleri Süleyman ve Sümer Bayer ile yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından, Filiz Aker'in cenazesi Tuzla Mezarlığı'na defnedildi.

NE KONUŞTULAR?

Öte yandan çifte ölümle sonuçlanan olayla ilgili soruşturma da sürüyor. Vatan Şaşmaz'ın otel odasında kapalı olarak bulunan cep telefonunu kendisinin mi kapattığına yoksa Şaşmaz'ın telefonunun Filiz Aker tarafından mı kapatıldığına yönelik araştırma sürüyor. Filiz Aker ile Vatan Şaşmaz'ın cep telefonlarının incelemesi ise İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor. Aker'in cinayeti işlediği ve ardından da intihar ettiği gün 'Viber' adlı konuşma programına girdiği belirlendi. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, olay gününde Aker'in Şaşmaz'a "Gel konuşalım. Helalleşelim" şeklinde mesaj attığı ve Şaşmaz'ın da konuşmak için otele gittiği iddia edilmişti. İddialara göre Aker, o mesajı 'Viber' programından attı. Soruşturmayı sürdüren İstanbul Polisi, olayın meydana geldiği otelde 1130 numaralı odaya giren ve Şaşmaz ile Aker'in cesetleriyle karşılaşan otel görevlisi 3 kişinin de ifadesini aldı.

BAŞMÜFETTİŞ DEVREDE

Bu arada, olaydan çok kısa süre sonra ceset görüntüleri ile güvenlik kamerası görüntülerinin sosyal medyada yayımlanmasıyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından soruşturma açılarak bir polis başmüfettişi görevlendirildi. Başmüfettiş görüntülerin kim tarafından verildiği ve nasıl yayıldığı konusunda inceleme yapıyor.

HÜKÜMLÜ AĞABEYDEN 'VEDA MEKTUBU' İDDİASI

Cinayet suçundan hükümlü ağabey Sümer Bayer cenazeye izin alarak katıldı. Filiz Aker'in kendisine "Okuduktan sonra yak" diyerek bir veda mektubu bıraktığını ileri süren Bayer, "Filiz ile Vatan'ın ilişkisini biliyorum. Vatan ona 'abla' derdi. Aralarında gönül ilişkisi olsa bilirdim. Onun bana vasiyeti oldu. Bilmem gereken her şeyi bana söyledi. Bende saklı. Veda mektubu bıraktı. 'Bunları unutma' diye. Mektubu okuduktan sonra 'yak' dedi. Evde banyoda okudum. Sonra yaktım ve sifonu çektim. Benim hafızamda kayıtlı kaldı. Şu bilinsin ki bu iş böyle bitmeyecek" dedi.

'EN DEĞERLİ VARLIĞIM VATAN'

 Vatan Şaşmaz'ın 5 aylık hamile eşi Yasemin Şaşmaz trajik olaydan sonra ilk kez açıklama yaptı. Yasemin Şaşmaz'ın basın kuruluşlarına gönderdiği açıklamasında "Sevgili eşim, bebeğimin babası, karakteri, güleryüzlülüğü, adamlığı, iyi kalpliliği, hiç bozmadığı çizgisiyle Türkiye'nin ve hepinizin çok sevdiğini bildiğim; birçoğunuzun mesai arkadaşlığı yaptığınız Vatan Şaşmaz'ın ardından hepinizin benden bir açıklama beklediğinin bilincindeyim. Gerek konunun hassasiyeti, gerek yaşadığım tarifsiz acı ve hissettiklerim dolayısıyla söyleyecek çok fazla sözüm olamıyor malesef. Söyleyebileceğim ve bildiğim tek şey; en değerli varlığım eşim Vatan'ın, her zaman kalbimde, her zaman bizimle olacağıdır..." ifadeleri yer aldı. 

Vatan Şaşmaz'ın eşinden ilk açıklama

Vatan Şaşmaz'ın 2015 yılında evlendiği ve 5 ay sonra bir erkek bebek dünyaya getirecek olan eşi Şaşmaz basın kuruluşlarına bir açıklama gönderdi.

Yasemin Adalı Şaşmaz'ın açıklaması şöyle:

"Sevgili eşim, bebeğimin babası, karakteri, güleryüzlülüğü, adamlığı, iyi kalpliliği, hiç bozmadığı çizgisiyle tüm Türkiye'nin ve hepinizin çok sevdiğini bildiğim; bir çoğunuzun mesai arkadaşlığı yaptığınız Vatan Şaşmaz'ın ardından hepinizin benden bir açıklama beklediğiniİn bilincindeyim.

Gerek konunun hassasiyeti, gerek yaşadığım tarifsiz acı ve hissettiklerim dolayısıyla söyleyecek çok fazla sözüm olamıyor malesef. Söyleyebileceğim ve bildiğim tek şey; en değerli varlığım eşim Vatan'ın, her zaman kalbimde, her zaman bizimle olacağıdır...

Öncelikle hepinize cenaze boyunca gösterdiğiniz anlayıştan dolayı çok teşekkür ederim. Bundan sonraki dönemde de, başta doğacak bebeğimiz, sonrasında ben, ailem, Safiye annem ve de Vatan'ın anısına olan saygınızdan ve sevginizden dolayı anlayışınızın devam etmesini diliyorum.

Yapılacak haberler ve yayınlanacak görüntülerin içerikleri ile ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesindeki tutumunuzu devam ettirmeniz,asılsız haberlere, dedikodulara prim vermemeniz, bu zor dönemde de bize verebileceğiniz en büyük destek olacaktır."

Saygılarımla
Yasemin Şaşmaz

Şaşmaz ve Aker'in öldüğü olaya ilişkin yayın yasağı getirildi

Beşiktaş'taki Conrad Otel'de ünlü sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz, Filiz Aker tarafından silahla öldürülmüş, ardından da Aker'in aynı silahla intihar ettiği belirlenmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle olaya ilişkin görüntü ve haberlere yayın yasağı getirilmesini talep etmişti. 

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, Başsavcılığın talebi üzerine Şaşmaz ve Aker'in öldüğü olaya ilişkin basın ve yayın yasağı getirilmesine karar verdi. Kararda şu ifadelere yer verildi; "Soruşturma kapsamında ya da başka bir şekilde çekilen görüntülerin yazılı ve görsel medya-basın yayın araçlarıyla farklı kişiler-kurumlar tarafından paylaşıldığı, bu durumun soruşturmanın gizliliğini ihlal edebilecek nitelikte olabileceği nedeniyle yayın yasağı kararı verilerek hem soruşturmanın yasanın ön gördüğü şekilde yürütülmesi hem de ölenlerin kamuoyunca bilinen şahıslar olaması, şüphelilerin yakalanmasının, irtibatlarının deşifre edilmesinin, olayın aydınlatılmasının engellenmesi dolayısıyla kamu düzeninin bozulması riskinin meydana geleceği dikkate alınarak basın ve yayın yasağı konulmasına...

'CİNAYETİ PLANLAMIŞTIR'

Bayer, "Halanız cinayeti planlamış mıdır?" sorusu üzerine "Evet, planlamıştır. 130 bin doları istemiş, “Gel helalleşelim” demiş. Vatan’a güveniyordu. Maddi manevi zarara uğramış herkes aynı şeyi yapar. Eşim beni aldattı, ben bile “Alayım bir silah; kendime de ona da sıkayım” diye düşündüm" dedi. Bayer, "Halanız kaç kez evlendi" sorusuna "İlk eşi Yavuz Bey’di. Aydın Bey ise hayat arkadaşıydı" dedi.

SIFIRI TÜKETMİŞ

Bayer, 'parası bitmiş mi?' sorusu üzerine şu yanıtı verdi: Sıfırı tüketmiş! Ama otele borcu yoktu. Vatan’ın yeniden evlenmesini değil, parasını vermemesini hazmedemedi. Kendini enayi gibi hissetti, sömürüldüğünü düşündü.
Bayer, halasının Vatan Şaşmaz'a iş yapmak için para verdiğini, Şaşmaz'ın yanlış yatırım yapıp parayı kaybettiğini öne sürdü.

‘ÖLÜMÜM SÜKSELİ OLACAK’

Halanızın ‘Bir parti düzenleyeceğim, herkesi öldüreceğim’ dediği doğru mu?

Bu sözü Vatan için değil, kendini dolandıran bankacılar için söylemişti. “Canımı yakan insanları arkamda bırakmam, benim ölümüm de sükseli olacak, basit bir kadın değilim” derdi.

PARA HALAM İÇİN ÖNCELİKLİYDİ

Bayer, halası için paranın öncelik olduğunu belirterek "Halamın sayfiyede ev alma, amcamla orada yaşama hayalleri vardı. Para, halam için öncelikliydi. O yüzden hali vakti yerinde, zengin eşler seçti. Bana da “Politik ol iyi bir evlililik yap” derdi" yorumunda bulundu.

ELİ KAYMASIN DİYE ELDİVEN TAKMIŞTIR

Silah merakı var mıydı? O gün neden eldiven takmış? Silah merakı yoktu, halamın ölümü yakındı; bunun gibi bir şey yaşanacağını biliyordum. Silahı da planlamıştır. Eldiveni de eli kaymasın, işi tastamam yapsın diye takmıştır.

Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker'in olay günü mesajlaştıkları ortaya çıktı

Filiz Aker'in İstanbul Beşiktaş'taki Conrad Otel'de Vatan Şaşmaz'ı öldürüp intihar etmesine ilişkin yeni detaylar ortaya çıkıyor ancak soru işaretleri de devam ediyor.  Sevilen sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz'ın, kendisine yönelik takıntısını bildiği Filiz Aker'in otele davetini neden kabul ettiği henüz ortaya çıkmadı.  

Daha önce 2 kez intihara kalkışan Aker, benzer bir tehditte mi bulundu, yoksa helalleşmek için mi Şaşmaz'ı çağırdı? Bir diğer iddia ise Aker'in Şaşmaz'dan para getirmesini beklediğine ilişkin... Aker'in sağ elinde eldiven takılı olması ise cinayeti planladığı ihtimalini akla getiriyor.

İşte şu ana kadar ortaya çıkan detaylar ve son iddialar:  İlk bilgilere göre Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker arasında cinayetten 30 gün önce bir kez telefon görüşmeleri tespit edildi.  Aker ve Şaşmaz'ın cep telefonları incelenmek üzere Siber Şube'ye gönderildi. Olay günü cep telefonuyla mesajlaşarak buluştukları anlaşıldı.  Vatan Şaşmaz'ın annesi Safiye Saydam 5 Temmuz 2016'da Instagram'dan oğlu Vatan ve gelini Yasemin Adalı'nın fotoğrafını paylaştı.  Filiz Aker ise fotoğrafı iki ayrı farklı Instagram hesabından beğenerek "Size de hayırlı bayramlar dilerim" yazmış. Saydam ise Aker'e kalp görseli göndererek yanıt vermiş.

27 Ağustos 2017 günü yeğeni ve eşini davet eden Filiz Aker, onlarla saat 12.30'da otelin cafeteryasında buluştu. Bir süre sonra Filiz Aker, alkol almaya başladı. Saat 17.00 sıralarında misafirinin geleceğini söyleyen Filiz Aker, yeğeni ve kocasının yanından ayrıldı. Aker'in giderken "Beni burada bekleyin yarım saat sonra geleceğim" dediği polis kayıtlarına geçti.

Otelin girişi ve cinayetin işlendiği kattaki kameralara yansıyan görüntülerde kırmızı gömlekli ve güneş gözlüklü Vatan Şaşmaz'ın güvenlik kontrolünden geçerek otele girişi görülüyor. Kattaki kamera kaydında da Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker'in art arda odaya girişi görülüyor.

Daha sonraki görüntüler Vatan'ı öldüren Aker'in aynı silahla intihar etmesinden sonrasına ait. Görüntülerde kısa süre önce Aker'le aynı masada yemek yiyen yeğeninin ihbarı üzerine otel görevlilerinin odanın bulunduğu kata geldikleri, onların arasında yeğen Dora Ercan'ın da olduğu görülüyor. Vatan Şaşmaz'ın kapıya gelince mesaj attığı ve kapıyı Filiz Aker'in açtığı değerlendiriliyor.

Saat 17.49'da Filiz Aker'in odaya girdiği, 17.52'de Vatan Şaşmaz'ın geldiği belirlendi. İlk bulgular Şaşmaz'ın içeri girdikten bir süre sonra korkunç olayın yaşandığı yönünde.

Görevliler saat 19.20'de kapıya geldi. Kapı içeriden sürgülü olduğu için açılması zaman aldı. 19.45 gibi odaya girildi ve saat 19.47 sularında olay polise bildirildi.

Polis raporuna göre Aker, Smith Wesson marka tabancayla Vatan Şaşmaz'a 4 atış yaptı. Vatan Şaşmaz'ın düşme şeklinden yola çıkılarak konuştuktan sonra kapıya yöneldiğinde ilk kurşunu yiyip yere düştüğü değerlendiriliyor.

Diğer 3 atışın yakın mesafeden yapıldığı tespit edildi. Şaşmaz'ın cansız bedeni yerde bulundu. Aker ise yatağa oturup tek kurşunla yaşamına son vermiş.

TELEFONDA ÖNEMLİ AYRINTI

-İlk bilgilere göre Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker arasında cinayetten 30 gün önce bir kez telefon görüşmeleri tespit edildi. Aker ve Şaşmaz'ın cep telefonları incelenmek üzere Siber Şube'ye gönderildi. Olay günü cep telefonuyla mesajlaşarak buluştukları anlaşıldı.

VATAN ŞAŞMAZ'IN ANNESİYLE YAZIŞMIŞ

-Vatan Şaşmaz'ın annesi Safiye Saydam 5 Temmuz 2016'da Instagram'dan oğlu Vatan ve gelini Yasemin Adalı'nın fotoğrafını paylaştı. Filiz Aker ise fotoğrafı iki ayrı farklı instagram hesabından beğenerek "Size de hayırlı bayramlar dilerim" yazmış. Saydam ise Aker'e kalp görseli göndererek yanıt vermiş. 

FİLİZ AKER'İN AĞABEYİNİN PARA İDDİASI

-Filiz Aker'in 22 yıldır cezaevinde olan ağabeyi Sümer Bayer, cinayetin para yüzünden gerçekleştiğini iddia etti. Bayer, "2.5 milyon doları gitti. Etiler ve Miami'deki evini sattı, Vatan'dan parasını istiyordu. Vatan Şaşmaz, 21 Ağustos'ta yine otele gitmiş. Kayıtlarda vardır, Filiz bana bunu anlattı. Bu görüşmede Vatan, '130 bin doları hemen veremem. Ödeyebileceğim kadarını haftaya getireceğim' demiş. Olay günü de parayı getirecek diye beklemiş onu" dedi.Bana Filiz anlattı' dedi. Aker'in diğer ağabeyi Süleyman Aker ise, annelerini 30 yıl önce ağabeyinin öldürdüğünü, para batırma iddialarıyla ilgili bilgisi olmadığını söyledi.

PLATONİK AŞK

-Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı araştırmaya göre Şaşmaz ve Aker 2009 yılında beraber olmuşlardı. Zamanla anlaşmazlıklar çıkınca ayrıldılar. Ancak Filiz Aker için henüz her şey bitmemişti. İlişkileri platonik aşk düzeyinde sürdü. Yeğeni Dora Acar’a, sürekli “Vatan’ı çok seviyorum, onunla evlenmek istiyorum” diyordu. Zaman zaman intihar edeceğini söylüyordu. 2011 yılında intihar konusunda kararlı olduğunun ilk sinyalini verdi. Zanax içerek intihar girişiminde bulundu. Ancak son anda kurtarıldı.

 KAPI İÇERİDEN SÜRGÜLÜYDÜ

-Aker, bu duygularla yaşadığı ABD’den 47 gün önce İstanbul’a gelerek Conrad Otel’deki 1130 numaralı otele yerleşti. Önceki gün saat 12.00 sıralarında yeğeni Dora Acar’ı eşiyle birlikte otele çağırdı. 12.30 sıralarında yeğeni ve eşi otele geldi. Otelin kafesinde oturarak sohbet ettiler. Aker alkol de aldı. Yeğeninin polise verdiği bilgiye göre saat 17.00 sıralarında, “Misafirim gelecek, onu karşılayacağım. Siz beni kafede bekleyin. Yarım saate dönüyorum.” diyerek yanlarından ayrıldı. Yeğeni yarım saati fazla geçmesine rağmen Aker dönmeyince telefonla aradı. Telefona açılmadı. Endişe eden Dora Acar, otel güvenliğine giderek yardım istedi. 1130 numaralı oda kapısını çaldılar ancak içeriden ses çıkmadı. Bunun üzerine kapıyı açmak istediler. Kapının arkadan sürgülü olduğu anlaşılınca teknik ekip çağırıldı. Teknik ekip sürgülü kapıyı açtı. Vatan Şaşmaz’ın cesedi yüzüstü yatar şekilde kapının önünde bulundu. Filiz Aker’in cansız bedeni de yatakta sırtüstü yatıyordu. Şaşmaz, sırtından dört kurşunla vurulmuştu. Aker’in de sağ kulak üstünden bir merimi girişi saptandı. Taşıma ruhsatlı Simith Wesson tabancası da sağ elindeydi.

SİLAH SESİ DUYULMADI

-Polisin incelediği otelin kamera görüntülerinde Vatan Şaşmaz’ın, kırmızı gömlek ve güneş gözlüğü ile otele girdiği görülüyordu. Saatler 17.49’u gösterdiğinde Aker odaya girdi. 3 dakika sonra yani 17.52’de Vatan Şaşmaz, oda kapısında belirdi. Tıklattıktan kısa bir süre sonra kapı açıldı. Bu görüntüden sonra odaya giren ve çıkan olmadı. Silah sesi duyulmadı.

Saatler 19.20’yi gösterdiğinde yeğeni Dora Acar ve otel görevlilerinin kapıda belirdi. Kapı 19.45’de açıldı. Cesetler bulununca otel güvenliği 19.47’de polise haber verdi.

İYİCE YAKLAŞIP ÖLDÜRMÜŞ

-Polis, cesetler üzerinde yaptığı incelemede, Vatan Şaşmaz’ın yerde yatma şeklinden, Şaşmaz’ın Aker’le konuştuğunu, konuşmadan sonra kapıla yöneldiğini, yürüyerek kapıya yöneldiğinde ilk kurşunu sırtından yediğini belirledi. Diğer 3 kurşunu ise Aker’in Şaşmaz’ın yanına iyice yaklaşarak ateşlediği belirlendi. Daha sonra Aker’in yatağa oturduğu ve sağ kulak üzerine tek el ateş açtığı belirlendi. Aker’in cesedi tavana bakar şekilde bulundu. Tabanca da sağ elindeydi. Şaşmaz ve Aker’in kıyafetleri de üzerindeydi.

-Diğer 3 atışın yakın mesafeden yapıldığı tespit edildi. Filiz Aker’in elinde bulunan Smith Wesson toplu tabancanın olayda kullanıldığı tespit edildi. Silahın Filiz Aker’in üzerine "Bulundurma" ruhsatlı olduğu belirlendi. Akar, silahının ruhsatını geçen yıl almış. Adres olarak ablasının Şişli'deki evini göstermiş. 

ELDİVENİN SIRRI NE? CİNAYETİ PLANLAMIŞ...

-Polisin olay yerinde çektiği fotoğraflarda  önemli bir detay var. Yatakta kanlar içinde yatan Filiz Aker'in sağ elinde bir eldiven görülüyor. Bu ayrıntı, Aker'in cinayeti bir tartışma sonrası değil planlayarak işlediğinin göstergesi olarak nitelendiriliyor. Polise göre Aker, Vatan Şaşmaz'ı vurduktan sonra yatağa oturdu ve kendi sağ kulağının üzerine tek el ateş ederek yaşamına son verdi. Aker'in cesedi yatakta tavana bakar halde bulundu. Şaşmaz'ın cansız bedeni ise kapıya yönelmiş halde, yüz üstü yatarken bulunmuştu. 

MEZAR İÇİN 25 BİN LİRA

-Filiz Aker'in 1 Mayıs'ta Tuzla'daki aile mezarlığını 25 bin TL harcayarak onardığı, kendisine ait mezara da ismini ve doğum tarihini yazdırdığı ortaya çıktı.

VATAN ŞAŞMAZ'DAN HAMİLE KALMAK İSTEDİ

Eski manken Filiz Aker'in yeğenlerinden de ilginç iddialar peş peşe geliyor. Yeğenlerinden Dora, "Vatan'ın suçu yok, teyzem platonik aşk besliyordu" demişti. 

Bir diğer yeğen Dilek Bayer, halası Filiz Aker'in aşk yaşadıkları dönemde Vatan Şaşmaz'dan çocuk yapmak istediğini iddia etti. Ve şöyle konuştu: "O güçlü bir kadındı bir şeyleri hazmedemedi. Vatan'la ilişkisi vardı tabii, büyük aşk yaşadılar. Emel Sayın'ın yeğeniyle birlikteyken çok güzel bir ilişkisi vardı. Ya canını yaktı onun duygusal anlamda bilmiyorum. Son dönemde halamı hep arar sorardı. Gerçek ismi Fatoş Bayer'di. Bekliyordum böyle birşey yapacağını ama bu şekilde beklemiyordum. Silahlı ruhsatlıydı. Halam planlı bir kadındı her şeyin organizasyonunu önceden yapardı. Halam zaten Vatan'dan çocuk yapmak istiyordu ama hamile kalamamıştı. Doktoru hamile kalamayacağını söylemiş. Güzel bir ilişki yaşadılar, halam bunu hazmedemedi"

BİLEREK SIRTINDAN VURDU İDDİASI

-Yeğen Dilek Bayer'in bir diğer iddiası ise oldukça çarpıcı: "Çok politik bir kadındır kimseyle arasını bozmaz. Geldi bence 'Aaaa hadi canım benim görüşürüz' dedi, Vatan arkasını döndü o da arkasından sıktı. Demiştir 'Sen beni sırtından vurdun ben de seni sırtından vuracağım' Aile içinde otorite ondaydı patron oydu.