Ve Ünal Aysal aday olup olmayacağını açıklıyor

Ve Ünal Aysal aday olup olmayacağını açıklıyor

Aysal'ın açıklamalarından satır başları...

FUTBOLCULARA 'YENİDEN BAŞLAYIN' DEDİM


Geçen sene de 8 puan kaybederek başladık. Bu sene de inşallah bu kadarla bırakırız. Çocuklara geçen gün 'Tamam artık şimdi yeniden başlıyorsunuz' dedim. Tahmin ediyorum ki çocuklarımız bu mesajı en iyi şekilde aldılar. Bu konuda bir endişem yok.

OYUNCULARIN ZAMAN ZAMAN FORM DÜŞÜKLÜĞÜ OLABİLİR

Oyuncularımızın kıymetini bilmemiz lazım. 90 dakika en iyisini vermeye çalışıyorlar. Zaman zaman form düşüklükleri olabiliyor. Taraftarlar her zaman bu çcocuklardan zafer bekledikleri için böyle durumlarda ani reaksiyonlar olabiliyor. Bence o kadar önemsenecek ve moral yıkıntısı yaşanacak olaylar değil. Taraftarın bu tarz davranışlarına da alışmak lazım. Oyuncular arasında ayrım yapıldığını düşünmüyorum. Benim buradan taraftardan ricam bu konularda daha tölerans ve yardımcı olmaları. Bana da istifa diye bağırdıkları zaman olmuştu. Ben fazla kafama takmadım. 4. yıldız bu sene çok değişik bir ambians getirdi lige. Bu aslında spora güzel bir hava getirdi. Oyuncular da bu havadan tabii ki etkilenecek. Zamanla sahaya güzel şekilde yansıyacaktır.

ŞAMPİYONLUKTAN HİÇBİR ENDİŞEM YOK

Şu anda en ufak bir endişem yok şampiyonluk için. Türkiye'nin en iyi ve en zengin kadrosuna sahip takım Galatasaray'dır. O oyuncuların hepsi en elit oyunculardır. Buradaki sorunumuz oyuncuların kalitesinden ziyade sayımızın çokluğu. Bu sorunu da yavaş yavaş aşacağız. Hocamızla konuştum standart bir kadro ile devam edecek. Umarım önümüzdeki günlerde daha güzel maçlar seyredeceğiz.

KAKA'NIN GELMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİ

Benim dönemimde hocaların istemediği hiçbir oyuncu alınmamıştır. Kendi önerilerini verirler, ekip çalışmasını yapar teklif bana gelir ben de transferi yaparım. Hoca oyuncuyu istemezse ben de o oyuncuyu almam. Öyle bir riski hiçbir yönetici almaz. Fatih hoca zamanında Kaka'nın gelmesi mümkün değildi. Hem Real Madrid'den ayrılmak istemedi hem de belinde sakatlık vardı. Gelse bie şampiyonlar ligi'nde oynayamayacaktı. Tercihimiz Sneijder oldu, doğru da bir tercih oldu.

PRANDELLİ'DEN ÖNCE LUCESCU İLE GÖRÜŞTÜK

Prandelli bizim ilk tercihimiz değildi. İlk tercih Lucescu'ydu. kendisi de sinyalleri verdi. Shaktar Başkanı ayrılmasını istemedi. O da beni arayıp affını istedi. Mancini'nin sözleşmesinde ayrılma maddesi vardı o da bu hakkını kullandı. Prandelli ile böyle bir madde yok. Şu anda Prandelli hakkında konuşmak için çok erken. Onun her yeni gelen için kredi döneminde. Önümüzdeki günlerde ne olacağını göreceğiz.

SEÇİMLER BAZEN YANLIŞ OLABİLİR

En zor olan beşeri ilişkiler. İnsanlarla beraber yaşamak. Kulüpler bir gönül işi. Hepimiz gönül bağıyla hzimet ediyoruz. Yönetim Kurulları böyle kuruluyor. Kurullar ileri gelenleri toplayan kulüplerin odak noktası. Burada bilrik beraberlik çok önemli. Bazen ikili ilişkilerde sürtüşmeler oluyor. Seçimlerimiz bazen yanlış olabilir. 1. Yönetim Kurulu'nda iyi arkadaşlarımız vardı, dostluğumuz iyi sürüyor. Şimdi ki arkadaşlarımla da dostluğumuzu geliştirmeye çalıştık. Herkes elinden geleni yaptı. Seçimlerde hayal kırıklığı yaşamış olabiliriz.