Ve YÖK harekete geçti! Cem Yılmaz da gündeme getirmişti...

Ve YÖK harekete geçti! Cem Yılmaz da gündeme getirmişti...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta  Saraç'ın talimatıyla, İstanbul'un Beykoz semtinde yaşayan ve dünyaca ünlü besteci  Mozart ile aynı müzik kulağına sahip 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar'ın durumu,  ilgili birimlerince incelemeye alındı.

Anadolu Ajansı, "Beykoz'un Mozart'ı otizmli Yunus'un konservatuvar  hayali" başlığıyla yayımladığı haberde, dünyaca ünlü sanatçı Mozart ile aynı  müzik kulağına sahip olan ve konservatuvarda eğitim alabilmenin hayallerini kuran  otizmli Yunus Yazar'ın durumunu gündeme taşımıştı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç'ın talimatıyla Anadolu Ajansının haberi  üzerine, otizmli Yunus Yazar'ın durumu, YÖK'ün ilgili birimlerince incelemeye  alındı.

Güzel sanatlar lisesinden geçen yıl mezun olan Yunus Yazar, kendisinin  ve benzer durumdaki yetenekli gençlerin üniversiteye girebilmesi için özellikle  konservatuvar gibi yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümlere engelli öğrenci  alımında, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'ndaki (YGS) baraj uygulamasının  kaldırılması talebinde bulunmuştu.

CEM YILMAZ DEVREYE GİRMİŞTİ

Tek katlı bir gecekonduda yaşayan ve günde 7 saatini bir hayırsever  tarafından hediye edilen piyanosunun başında geçiren Yunus'un hikayesini okuyan  sanatçı Cem Yılmaz da genç yeteneğin yardım çığlığına duyarsız kalmayarak,  Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gence destek olmak istediğini  belirtmişti.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, "Bu kıymetli kardeşimize destek olmak  istiyo