Vezirköprü’de Engellilere Seminer Verilecek

Vezirköprü’de Engellilere Seminer Verilecek

Vezirköprü Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin sosyal ve kültürel çalışmaları kapsamında, toplumun engellilere bakış açısını değiştirmeye yönelik çalışmalar yapılmaya başlandı.
Dernek Başkanı Emre Özsoy ve dernek yöneticileri Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim veren Özel Eğitim Uzmanı Osman Senai Doğan ile birlikte bir derse misafir olarak katılarak yapılması gereken projeler için destek istediler. Dernek üyesi Bayram Kartal’ın katıldığı derste down sendromu ile ilgili bilgiler verilerek öğrencilerin bu konuda görüşleri alındı.
Görme engellilerle ilgili Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şahin de karşılaştığı zorlukları anlatarak toplumun yaklaşımını ve ilçede karşılaştığı zorluklarla ilgili görüş alışverişinde bulundular. Başkan Emre Özsoy, “Engellilerin sorunlarının çözülmesi konusunda, üniversitemizin yanımızda yer alması bize onur verdi. Şimdi öğrencilerimizle daha güçlü ve ses getiren adımlar atacağımıza yürekten inanıyorum. Biz bir aile olmak için yola çıktık. Ve ailemize günden güne yeni fertler katılması bizi her geçen gün daha da umutlandırıyor” dedi.
Dernek Başkan Yardımcısı Birgül Kartal, “Üniversitemizden derneğimizle ilgili çok olumlu tepkiler aldık. Osman Senai Hocam bize her zaman destek olacağını ve projeler konusunda da derneğimizin yanında olacağını söyledi. Kendisine engellilerimiz adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.