Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Vladimir Zelenskiy: '4 yerleşim alanı Rus ordusundan geri alındı'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna ordusunun Herson'da başlattığı taarruzlar sırasında Mala Oleksandrivka, Petropavlivka, Novohryhorivka ve Novovoskresenske yerleşim alanlarının Rus ordusundan geri alındığını duyurdu.

Yayınlanma:

Rusya’nın Donbass Bölgesi’ndeki Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerini ilhak etmesinin ardından Ukrayna ordusu da bu bölgelere başlattığı taarruzlarda hızla ilerlemeye devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna ordusunun bugün başarılı operasyonlar sonucunda bazı yerleşim alanlarını geri kazandığını duyurarak, “Bugün Herson Bölgesi’nde Mala Oleksandrivka’da başarılı bir operasyonel – taktik taarruzlarda bulunan grubu tanımak istiyorum. Eylemleriniz sonuç verdi ve daha fazlası olacak. Gün boyunca Petropavlivka, Novohryhorivka ve Novovoskresenske sözde referandumlardan kurtarıldı ve istikrara kavuşturuldu. Harekat hala devam ediyor. İşgalcilerin şehirlerimize karşı kullanmaya çalıştığı İran yapımı altı insansız hava aracını bugün düşürmeyi başaran hava kuvvetlerimizin askerlerini de tanımak istiyorum” diyerek Ukrayna ordusundan övgüyle bahsetti.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler