Volvo V40 ile sportif araç severleri bekliyor!

Volvo V40 ile sportif araç severleri bekliyor!

İsveçli lüks otomobil üreticisi Volvo, en yeni modeli V40'la sportifleşme imajını bir adım daha ileriye taşıdı. Markanın önceki baz modeli olan S40'ın yerini alan yeni araç, atletik yapısı, keyifli sürüş özellikleri ve 1.6 litre dizel-otomatik vites seçeneğiyle dikkat çekiyor.

TİPİK BİR HB'DEN FARKLI DEĞİL

Baz modelini ağırbaşlı bir sedandan sportif bir hatchback'e (HB) dönüştüren marka, güvenlik donanımlarıyla premium rakiplerinden ayrılmayı başarıyor. Bu hafta konuğumuz olan V40, D2 versiyonuyla da iddialı olduğunu kanıtlıyor. Akıcı ve zarif çizgilerle şekillenen karoser, tipik bir HB'den farklı değil. Ön bölümde ızgarayı da kapsayan tampon, aracı geniş ve agresif göstermeyi başarıyor. Arka bölümde ise markaya özgü dik ve tavana doğru uzanan stoplar oldukça çekici görünüyor. İç mekan da klasik Volvo çizgilerinden oluşuyor. Göstergeler artık 3 farklı modla teknolojik bir hale getirilmiş. Performance modunda büyük bir devir saati ve dijital hız göstergesine dönüşen ekran Eco ve Elegance'de ise büyük hız göstergesi, anlık olarak ne kadar tasarruf yapıldığı gibi pek çok detayı barındırıyor.

İÇ MEKAN

Araçta ön koltuklar oldukça geniş . Ön koltukların B sütununun arkasında kalması, araca yerleşirken biraz atletik olmayı gerektiriyor. Arkadaysa sınıf ortalama-larında bir hacim sağlanmış. Aracın 335 litre-lik bagajı da yine beklentileri karşılıyor.

Volvo V40, Türkiye'de tamamı 1.6 litrelik 2 farklı motorla satılıyor. Bunlardan dizel olanı, D2 ismiyle kendini belli ediyor. 115 beygir güç ve 270 nm tork üreten motor, bize 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman Powershift ile konuk oldu. Ağırlığı 1.5 tonu aşan otomobil, 0'dan 100 km/s sürate 12.1 saniyede ulaşabiliyor. Saatte 190 kilometre sürate kadar nefesi kesilmeyen araç, yumuşak geçişleriyle dikkat çeken otomatik şanzıman sayesinde ara hızlanmalar da beklentileri karşılıyor. Kullanımı sportif araçları hatırlatan V40, yol tutuş yeteneğiyle de beklentileri karşılıyor. Fabrika verilerine göre ortalama tüketim 4 litre. 52 litrelik depoyla menzil 1300 kilometre.