Webo'nun Eto isyanı!

Webo'nun Eto isyanı!

Sarı lacivertlilerin geçen sezonki şampiyonluğunda kritik golleriyle büyük pay sahibi olan Webo, Kamerun Milli Takımı’na hocası Alman çalıştırıcı Finke ile yaşadığı problemlere ve Eto’o’nun kaprislerine dayanamadı.

Geçen sezon şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe’nin büyük başarısındaki pay sahiplerinden biri hiç kuşkusuz Pierre Webo’ydu. Attığı kritik gollerle takımına zorlu maçlarda 3 puan kazandıran Kamerunlu golcü, bu sezona da iyi başladı. Webo, Saracoğlu Stadı’ndaki Karabükspor maçında skor 2-2 devam ederken, ikinci yarıda oyuna girip attığı kafa golüyle takımını 3-2’lik galibiyete taşırken, maç sonundaki açıklamalarıyla Fenerbahçelilerin yüzünü güldürmüştü...

Milli takımı bırakmasının sebebi...

Milli takımım bıraktığını açıklayan Webo’nun bu kararının ardında ise ilginç bir detay yatıyordu... Sarı lacivertlilere Karabük karşısında galibiyeti getiren golü kaydeden 32 yaşındaki Kamerunlu yıldız, milli takımını neden bıraktığının gerekçelerini açıklamamıştı. Webo’nun milli takımı bırakmasının baş nedeni ünlü futbolcu Samuel Eto’o’ydu... Webo, Eto’o’nun başını çektiği futbolcuların Dünya Kupası sırasında yaptığı prim pazarlığını hazzetmediği için artık Kamerun formasını giymeme kararı aldı.

 Webo ailesiyle zaman geçirecek

Eto, ’O’nun tavrını doğru bulmayan Webo’nun millilikten istifa kararında, Alman çalıştırcı Volker Finke ile yaşadığı anlaşmazlıklar da etkili oldu. Sarı lacivertli forvet, milli takım kendisi için bir huzursuzluk kaynağına dönüşünce, artık bir daha gelecek davetleri kabul etmeme kararı aldı. Ailesine düşkünlüğüyle bilinen Webo, böylece eşi ve çocuklarına daha fazla vakit ayıracak. Webo, Sow ve Emenike’nin ligin ikinci devresine denk gelen 2015 Afrika Uluslar Kupası’na gitmesi halinde ilk 11’de bulacağı şansı da iyi kullanıp formayı kaptırmamak için çalışacak.

Kamerun formasını neden giymeyecek?

1- Eto’o’nun milli takımda prim pazarlığı yapması.
2- Hocası Volker Finke ile yaşadığı anlaşmazlıklar.
3- Milli takımda oluşan huzursuz ortam.
4- Ailesine daha fazla zaman ayırma isteği.

Webo'nun karnesi:

Milli takım

59 MAÇ - 19 GOL

Türkiye kariyeri

111 MAÇ - 45 GOL

Sezon takım maç gol

2011-12 İBB 37 15
2012-13 İBB 19 9
2012-13 F.BAHÇE 22 10
2013-14 F.BAHÇE 32 10
2014-15 F.BAHÇE 1 1

Dünya Kupası’nda ilk 11 başlamadı

Pierre Webo, Brezilya’daki Dünya Kupası’nda üç maçta oyuna sonradan girdi ancak gol atmayı başaramadı. Üç maçını da kaybeden Kamerun, gruptan çıkamamıştı.

Afrika Kupası’nda yok, Fenerbahçe forveti ona emanet

Kamerun Milli Takımı’na veda eden Pierre Webo, 2015 Afrika Uluslar Kupası’na katılmayacak. Sow ve Emenike ise kupada milli takımları ile mücadele edeceği için Webo, Fenerbahçe’nin gol yükünü o dönemde sırtlayacak. Sarı lacivertliler sezonun ikinci yarısında forvetsiz kalmayacak.