Yabancı Dil Sınavları Paü’de Yapılabilecek

Yabancı Dil Sınavları Paü’de Yapılabilecek

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu Pearson PTE Academic Sınav Merkezi, PAÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikle açıldı.
Açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Babacan, Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgut Tok, öğretim üyeleri ve çok sayıda üniversite personeli katıldı. Açılışta konuşma yapan PTE Academic Sorumlusu Anna Colquhoun-Alberts, kısa zamanda çok güzel bir merkez ortaya çıktığını ve Pearson sadece Türkiye’de değil İngiltere’de de yankı bulduğunu ifade etti. PAÜ ile işbirliği yapmış olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Alberts, Dünya genelinde 35 milyon insanın Pearson Academic kaynaklarından yararlandığına vurgu yaptı. 50’den fazla ülkede 200 noktada sınavlarını gerçekleştirdiklerini belirten Alberts, Türkiye’de ikinci merkezin Pamukkale Üniversitesi’nde açılmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.
Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu olarak hedeflerini anlatan Uluslararası Sınav Merkezi Koordinatörü Devrim Höl, Pamukkale Üniversitesi akademik personeli ve öğrencilerinin hem yurt içi hem de yurt dışı üniversitelere başvurabilmesi için uluslararası geçerliliği olan sınavları bünyelerine katarak, bu sınavları üniversite kampüsünde uygulamayı amaçladıklarını ifade etti. Türkiye’de ikinci sınav merkezi olmalarından dolayı gururlu olduklarını söyleyen Höl, yılda iki kez tekrarlanan yabancı dil sınavına alternatif olarak genel geçerliliği olan ve haftanın her günü günde üç defa uygulanabilen bu sınavla yeni kapılar açtıklarını dile getirdi. Höl, yabancı dil öğrenimini daha küçük yaşlara taşıyarak kişilerin sınav deneyimlerini arttırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Dünyada 2 bin civarında dilin konuşulduğunu hatırlatan Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgut Tok, lehçe ve şivelerle bu sayının 6 bine ulaştığını belirtirken, bu dillerden yaklaşık 80 tanesinin 50 milyon insan tarafından konuşulduğunu hatırlattı. En çok konuşulan dilin Çince ve Hintçe olduğunu dile getiren Doç. Dr. Tok, en çok öğrenilen dilin ise İngilizce olduğunu söyledi. Dil öğrenmek ve yabancı dille eğitim yapmanın birbirine karıştırıldığına dikkat çeken Doç.Dr. Tok, yabancı dil eğitimine ciddi yatırımlar yapıldığı halde sonucunu alabilme konusunda soru işaretleri olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından sınav merkezinin açılışı gerçekleştirildi.