Yabancı Uyruklu Öğrenciyi Zorla Öpmenin Cezası 3 Yıl Hapis

Yabancı Uyruklu Öğrenciyi Zorla Öpmenin Cezası 3 Yıl Hapis

Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde (AÜ) eğitim gören yabancı uyruklu genç kızı zorla öptüğü iddia edilen şahıs, 3 yıl hapse mahkum edildi.
Edinilen bilgiye göre, Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında Anadolu Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı uyruklu Myrthe K. (25), arkadaşları Kornel ve Vasiliki ile birlikte bir eğlence merkezine gitti. Myrthe K., gece saatlerinde eve dönerken ev arkadaşları olan Selahattin ve Vefa ile onların yanında bulunan M.G. (35) ve M.G.’nin eşi ile karşılaştı. Daha sonra Kornel ve Vasiliki gruptan ayrılarak evlerine gitti. Myrthe K. da, ev arkadaşları Selahattin, Vefa ve misafir olarak eşi ile birlikte gelen M.G. ile birlikte evine gitti. Sabah 06.00 sıralarında Myrthe’nin kaldığı odaya girdiği ileri sürülen M.G., Myrthe K.’yı zorla öptü. M.G., Myrthe K.’nın direnmesi üzerine eşinin sesleri duymaması için odadan çıktı. M.G., kısa süre sonra yeniden Myrthe K.’nın odasına girerek tekrar öpmeye çalıştı. Bunun üzerine Myrthe K., diğer odada bulunan arkadaşı Ronnie’nin yanına kaçarak durumu kendisine anlattı. Öğrenciler daha sonra doktora giderek rapor aldı ve M.G.’den şikayetçi oldu.
Konuyla ilgili 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada M.G.’nin yargılanmasına devam edildi. Son duruşmaya taraflar katılmazken, avukatlar hazır bulundu. Mahkeme heyeti, ‘mağdurun ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı’ suçunu işlediği gerekçesiyle M.G.’yi 3 yıl hapse mahkum etti.