YAHYALI ÜNİVERSİTEYE HAZIR

YAHYALI ÜNİVERSİTEYE HAZIR

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçede yapımı devam eden Yenebilir Enerji ve Tabii Kaynaklar Meslek Yüksekokulu inşaatında incelemelerde bulundu. Yahyalı’ya Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Talha Yapıcı ile inşaatları gezen başkan Öztürk, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
YÜKSEKOKUL İÇİN HAZIRIZ
İncelemeler esnasında açıklamalarda bulunan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yüksekokulun ilçeye kazandırılmasında verdiği emek ve gayretten dolayı Yahyalı’ya Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Talha Yapıcı’ya teşekkür ederek, yüksekokulun açılacağı günü Yahyalı halkının dört gözle beklediğini söyledi. Başkan Öztürk “Yenebilir Enerji ve Tabii Kaynaklar Meslek Yüksekokulu muzun eğitim binasının yapımında sona doğru yaklaşıyoruz. Bunun yanında kültür merkezimiz de haziran ayında hazır olacak. Yahyalı olarak bizim gayretimiz var, okul binamız yetişmese bile alternatif eğitim binamız ve öğrenci yurdumuz hazır. İlçe olarak 2015-2016 yılında yüksekokulumuzun açılmasını bekliyoruz. Sayın Rektörümüz de gayret ederse önümüzdeki eğitim yılında yüksekokulumuz eğitim vermeye başlayacak. Biz işadamlarımızla, halkımızla, belediyemizle hazırız. Buraya gelecek öğrencilerimiz barınma konusunda sıkıntı yaşamayacaklar. “ dedi.
YÜKSEKOKUL İÇİN GEÇ KALMAK İSTEMİYORUZ
Başkan Öztürk Yahyalı’nın bir enerji üssü olduğunu, rüzgâr enerjisi, güneş enerjisi, hidroelektrik santralleri ve madenleri ile diğer ilçelerden farklı bir kategoriye girdiklerini, Yahyalı Yenebilir Enerji ve Tabii Kaynaklar Meslek Yüksekokulu’nun açılması konusunda geç kalmak istemediklerini belirterek şunları söyledi:
"Biz Derneğimizle, Belediyemizle, İşadamlarımızla, Halkımızla hazırız. Yeter ki Erciyes Üniversitesi yönetimi okulun eğitime başlaması konusunda sıcak olsun. Belediye olarak yol yapımı ve peyzaj düzenlemeleri konusunda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu okulumuzda diğer ilçelerdeki okullar gibi sadece okulun adı var olmayacak. Enerji üssü bir ilçe olduğumuz için, iş konusunda birçok imkânlara sahip olacaklar. Birçok ilde olan özellik ve güzellikler bu okulda da olacak. Allah nasip ederse öğrencilerin burayı severek ve isteyerek tercih edeceklerini ümit ediyorum. Okulumuz Yahyalı’mıza eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olsun."
BURASI BİR KAMPÜS
Yahyalı’ya Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Talha Yapıcı’ da devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Talha Yapıcı “ Eğitim binamızın inşaatı %60 seviyelerini buldu. Allah nasip ederse haziran ayı gibi inşaatımız tamamlanmış olacak. Bununla paralel olarak kültür merkezimizin de inşaatı, lojman ve çevre düzenleme çalışmalarımız da hızla devam ediyor. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılına inşaatımızı tamamlayarak, öğrenci alma gayreti içerisindeyiz. Bugün Belediye Başkanımızla beraber buradaki arazi yapısı ve yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Başkanımızın destek ve gayretleriyle çalışmalarımızı tamamlayıp, Rektörlüğünde uygun görmesiyle öğrenci almayı planlıyoruz. Yahyalı’mıza şimdiden hayırlı olsun. Yapılan sadece dümdüz bir meslek yüksekokulu değil, eğitim binası, kültür merkezi, lojmanı ve yurtlarıyla çok güzel bir kampüs niteliğinde olacak. Ayrıca Yahyalı Yenebilir Enerji ve Tabii Kaynaklar Meslek Yüksekokulu olması da Yahyalı’mız için bir avantaj olacak.” dedi.
Dernek Başkanı Talha Yapıcı okulun inşaatında destek vererek, Yahyalı Yenebilir Enerji ve Tabii Kaynaklar Meslek Yüksekokulu’nun Eğitim binasını yapımını üstlenen Koyuncu Ailesine, Kültür Merkezi binasının yapımını üstlenen enerji firmaları Ayen Enerji, Bereket Enerji, Derin Enerji, Akfen ve Çimsa Vakfına teşekkür etti.
Başkan Esat Öztürk’te Yüksekokul inşaatının yapımına desteklerinden dolayı Koyuncu Ailesine ve enerji firmalarına Yahyalı halkı adına teşekkürleri sundu.