YALOVA ÜNİVERSİTESİ KAMPUSA KAVUŞUYOR

YALOVA ÜNİVERSİTESİ KAMPUSA KAVUŞUYOR

Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, üniversite merkez kampusunun yüzde 50’lik kısmının 2016 yılında tamamlanmış olacağını söyledi.
Rektör Eruslu, merkez yerleşkede süren çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kampusta Selçuklu, Osmanlı ve modern mimarinin örneklerini yansıtacak binaların yer alacağını dile getiren Prof. Dr. Eruslu, "Yalova Üniversitesi Türkiye’nin en küçük kamu üniversitesidir. Yaklaşık 940 dönüm arazi üzerine kuruluyuz. Bu alanın yüzde 40’lık bölümü uygun olmayan alan. Yüzde 20’lik bölümü orman, geri kalan alana ise binalarımızı planladık. İlk master planda sayı olarak binalarımız çoğunluktaydı. Şu anda yeni bir master plan hazırlığımız var. Halihazır imar planları İller Bankası tarafından 2000’li yıllarda yapılmış planlardı. Onları revize ettik. Şu anda yeni imar planı için Yalova Belediyesi’ne başvuruda bulunduk. İmar planımızda bazı değişiklikler yapıyoruz. Kara yolu ve bizim teknik alanlarımızın yerleri değişecek. Asgari alandan azami büyüklükte kapalı alan oluşturmaya çalışıyoruz. Alanımız çok az. İleride Yalova Üniversitesi uluslararası bir statü kazanacak. Peyzajıyla, yollarıyla, binalarıyla ve altyapısı ile örnek bir üniversite yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Hukuk fakültesinin kaba inşaatının bittiğini anlatan Eruslu, "Binalarımızda Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerini sergileyeceğiz. Kampusumuzda 3 tip bina olacak. Bunlarda Selçuklu, Osmanlı mimarisinin yanı sıra modern mimarinin örnekleri yer alacak. Bu yılın nisan ve mayıs aylarına kadar 3 binamız cepheleri şekillenmiş şekilde tamamlanacak. Altyapı ihalesini yaptık. Bir aya kadar yer teslimi yapıyoruz. Mevsim şartları el verirse hemen başlayacağız. İlçelerdeki binalarımızda da tadilatlarımız sürüyor. Termal’deki Rehabilitasyon Merkezinde de çalışmalar hızla sürüyor. C blok tamamlanmıştı. A blok ise bu hafta itibarı ile tamamlanıyor. Okulumuz oraya taşınacak ve o binayı kullanmaya başlıyoruz. Her şeyi ile çok güzel bir bina oldu. Hukuk fakültesi 3 ay içerisinde, merkezi araştırma 2 ay içerisinde, iktisat fakültesi ise ağustos ayının ortalarında bitmiş olacak. Geriye sadece mühendislik fakültesi kalıyor. Onu da yıl sonuna kadar bitireceğiz. Spor alanlarında çalışmalar hızla sürüyor. Açık spor alanları bitti. Kapalı spor alanlarının yapımı sürüyor. 2 ay içerisinde kapalı alanları tamamlamayı istiyoruz. Altyapıyı da tamamlarsak seneye merkezdeki 2 binamızı boşaltmış ve merkez kampüste 5 bin öğrenciye eğitim öğretim vermeye başlamış oluruz. 2016 yılı sonunda merkez yerleşkesini yüzde 50 mertebesinde tamamlamış oluruz" diye bilgi verdi.