Yamaç Paraşütü Festivali Renkli Görüntülerle Başladı

Yamaç Paraşütü Festivali Renkli Görüntülerle Başladı

Uluslararası Kırantepe Yamaç Paraşütü Festivali’nin 9’uncusu renkli görüntülerle başladı. Festivalin ilk uçuşunu gerçekleştiren Serdivan Belediyesi Başkanı Yusuf Alemdar, düşme tehlikesi geçirdi.
Sakarya’nın Serdivan ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Kırantepe Yamaç Paraşütü Festivali’nin 9’uncusu bu akşam yapılan açılış töreni ile başladı. 4 gün sürecek festivale Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Romanya, İngiltere ve İran’dan toplam 80 paraşütçü katıldı.
Açılış töreninde konuşan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Serdivan ilçemiz, turizm anlamında bu tesis ve festivallerle hem kendi adını hem de Türkiye adına çok önemli bir faaliyette bulunuyor. Bugün de beş ülkeden 80 sporcumuzun katıldığı bu festival, inşallah amacına uygun bir şekilde yine yarışmaların ve etkinliklerin düzenlenmesiyle başarılı bir şekilde sonuçlanacaktır” dedi.
Başkan Alemdar, bölgede eğitim, spor ve turizm anlamında yapılacak tesislerin hangi anlamda kullanılacağının tespit edilip, önümüzdeki yıllarda Serdivan, Sakarya ve Türkiye’ye katkı sağlaması için çalışacaklarını söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından festivalin açılış uçuşunu Serdivan Belediyesi Başkanı Yusuf Alemdar gerçekleştirdi. İlk denemede düşme tehlikesi geçiren, ikincisinde ise rüzgar muhalefeti sebebiyle kalkışı gerçekleştiremeyen Başkan Alemdar, üçüncü denemesinde havalanarak, uçuşu gerçekleştirdi. Serdivan Kaymakamı Ramazan Şahin’in de pilotlar eşliğinde uçuş yaptığı festivalde pilotlar, çeşitli gösteriler sergiledi.
4 gün sürecek olan festivalde, vatandaşlar hava şartlarının uygun olması halinde profesyonel paraşütçüler eşliğinde tandem uçuşu gerçekleştirebilecek.