Yangının nedeni belli oldu!

Yangının nedeni belli oldu!

İstanbul Üniversitesi'nde "profesörler evi" olarak da bilinen yemekhanede atık yağların tutuşması sonucu yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınırken, yoğun duman oluştu.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi'nde öğretmenlerin yemek yediği "profesörler evi" olarak da bilinen yemekhanede yangın çıktı.

ATIK YAĞLARIN KONTROLLÜ YAKILDIĞI SIRADA ALEVLER BÜYÜDÜ

İHA'nın haberine göre; yemekhanedeki atık yağlar kontrollü bir şekilde yakıldığı sırada bir anda alevler büyüdü. Bunun üzerine olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. İhbar üzerine üniversiteye gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede yangını kontrol altına aldı. Yangın nedeniyle oluşan yoğun duman ise kilometrelerce uzaklıktan görüldü. Yemekhanenin içine dolan duman itfaiye ekipleri tarafından kontrollü şekilde tahliye edildi.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yangına ilişkin şu açıklama yapıldı:

İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisleri'ne bağlı restoran olarak kullanılan Tarihi Profesörler Evi mutfağının bacasında zamanla oluşan yağın birikmesi sonucu bacanın ısınması ile birlikte yoğun bir duman çıkışı olmuştur.

İtfaiye ekipleri tedbir amaçlı olarak bacayı soğutma çalışmaları yapmıştır. İstanbul Üniversitesi Tarihi Profesörler Evi Binası'nda herhangi bir hasar bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.