Yapıcıoğlu’ndan Gündeme İlişkin Değerlendirme

Yapıcıoğlu’ndan Gündeme İlişkin Değerlendirme

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır’da partisinin Kayapınar İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Cizre olaylarına değinerek, PKK’ya sert tepki gösterdi. Yapıcıoğlu, "Bu halkın çocuklarını birbirlerine karşı kinlendirmek, düşman haline getirmek bu halka yapılacak en büyük kötülüktür. Aklınızı başınıza alıp, bundan vazgeçin" dedi.
Hüda-Par Kayapınar İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi, Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Kongrenin yapıldığı salona 6-7 Ekim olaylarında hayatını kaybeden Hüda-Par üyeleri ile Şeyh Said ve Said-i Nursi’nin fotoğrafları asıldı. Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan kongrede Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına Fransa’da yayımlanan Charlie Hebdo Dergisi’ne Hz. Muhammed’in (sav) karikatürüne yer vermesinin ardından yapılan saldırıya değinen Yapıcıoğlu, bunun bir ifade özgürlüğü olmadığını, Müslümanların yüreğini yaralayan bir girişim olduğunu söyledi. Hz. İsa ile ilgili çirkince karikatürlerin çizildiğini anlatan Yapıcıoğlu, "Son 8 yıldır sürekli olarak Hz. Muhammed (sav) efendimize hakaret içerikli çizimler yapan Charlie Hebdo’ya yönelik silahlı bir eylem yapıldı. Bu eylemden sonra birileri gidip Paris’te kortej oluşturdular. Terörizme karşı yürüdüklerini söylediler. Pek çok İslami kesimin liderleri beyanlar vermek konusunda birbirleriyle yarıştılar. İfade özgürlüğü olarak sunmaya çalıştıkları şey, asla ve asla bu kapsamda değerlendirilecek gibi değildir. Sınırsız özgürlük tarifi yoktur. Bir densiz, kendi egosunu tatmin edecek diye 1 milyar 700 milyon Müslüman’ın yüreğini yakacak edepsizlikler yapamaz. Kim size bu hakkı veriyor. Bunlar sadece İslam peygamberine hakaret etmekle kalmayıp, Hz. İsa hakkında da çok saygısızca, edepsizce, çirkince karikatürler çizdiler" diye konuştu.
"BİZ SİYASİ BİR PARTİYİZ, SİZİN DE ELİNİZDEN UZUN NAMLULU SİLAHLAR VAR DİYE ONLARIN NAMLULARINI BİZE DOĞRULDUĞUNUZDA BİZİM KORKACAĞIMIZI, KAÇACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORSANIZ ÇOK FENA YANILIYORSUNUZ"
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Hüda-Par ile YDG-H üyeleri arasında yaşanan gerilimle ilgili açıklamada bulanan Yapıcıoğlu, şunları söyledi:
"Cizre olayları son günlerde memleketin gündeminde olan bir konudur. Bir kısım medyada olayın çarpıtılarak verildiğini gördük. Bunlar kasıtlı bir şekilde yapılıyor. PKK, Hüda-Par çatışması olarak belirtiliyor. Bu bir oyundur. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz ve deşifre edeceğiz. Bir tarafta silahlı bir örgüt, diğer tarafta ise siyasi bir parti. Neymiş, çatışıyorlarmış. Ahlaktan yoksun olanlar, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hüda-Par Genel Merkezi’ni ziyaret etti, ondan sonra Cizre olayları başladı diyorlar. İnsanların aklıyla bu kadar alay etmeyin. Kısa günün karı diyerek, 3-5 gün belki size inanmak isteyen insanları inandırabilirsiniz ama gerçekler bir gün ortaya çıkar. Kürtlerin kendi aralarında çatışması hiç kimseye bir fayda vermez. Birileri ne kadar toplum içerisinde kaos çıkarmak istese, gençleri birbirine düşürüp, öldürmeye çalışsa, biz sulhun tesis edilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Biz siyasi bir partiyiz, sizin de elinizden uzun namlulu silahlar var diye, onların namlularını bize doğrulduğunuzda bizim korkacağımızı, kaçacağımızı düşünüyorsanız çok fena yanılıyorsunuz. Biz korkacak adamlar değiliz. Biz birbirimizi iyi tanıyoruz. Bu halkın çocuklarını birbirlerine karşı kinlendirmek, düşman haline getirmek bu halka yapılacak en büyük kötülüktür. Aklınızı başınıza alıp, bundan vazgeçin. Halkın malını yağmalama, çocukları öldürme bunlar canavarlık diye tarif edilen menfaate dayalı siyasetin sonuçlarıdır."
Konuşmaların ardından kongre, partinin faaliyet raporunun okunmasıyla devam etti.