Yaşar Kemal ölmeden herkesi cenazeye çağırdı

Yaşar Kemal ölmeden herkesi cenazeye çağırdı
Bugünkü yazısında usta yazar Yaşar Kemal'i kaleme alan Rasim Ozan yazar ile ilgili yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

Sağlık durumu merak edilen Yaşar Kemal ile ilgili Rasim Ozan'ın yazdığı satırlar Yaşar Kemal hayranlarının tepkisini çekti.

Rasim Ozan yazısıyla herkesi Yaşar Kemal'in cenazesine çağırdı,

Rasim Ozan 'Yaşar Kemal hepimizi birleştirmeli' başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

'Çağdaş Türk edebiyatının yaşayan en büyük romancılarından olan Yaşar Kemal'in durumunun ağırlaştığını gazetelerden okuyoruz.Dün aile dostlarımızla öğle yemeğine gittiğimiz mekânda Yaşar Kemal'in yakın dostu Zülfü Livaneli ile karşılaştım. Livaneli'ye hemen büyük ustanın son durumunu sordum. O da anlattı. Elbette çıkmayan candan ümit kesilmez denebilir ama Yaşar Kemal'in vefat haberini her an alabileceğimizi anladım. Yaşar Kemal çok yakında aramızda olmayacak.

Zaten Yaşar Kemal'in yakın dostları ve sevenleri çoktan cenaze töreninin hazırlıklarına başlamış. Eminim ki büyük romancımıza yakışır bir tören olacaktır. Kültür Bakanı Ömer Çelik'in de bu süreçle yakından ilgilendiğini söyledi bana Zülfü Bey.

Yazının başlığında belirttiğim gibi Türk edebiyatının bu dev isminin cenazesi bu kutuplaşma ortamında hepimizi birleştiren bir büyük olay olmalı. Çünkü Yaşar Kemal bu ülkede yaşayan 77 milyonun ortak değeridir. Asla belli bir kesimin sahip çıkıp öbürünün dışladığı bir adam olamaz Yaşar Kemal.

Orhan Pamuk'un bayrağı devraldığı 90'ların ikinci yarısına kadar Türkiye'nin yurtdışında en çok tanınan ve okunan edebiyat adamı Yaşar Kemal'di. Çoğu yabancı için Türk romancısı deyince akla gelen tek isim Yaşar Kemal'di. 1950'lerden bugüne de hem ülkemizde hem de yurtdışında edebi gücünü ve itibarını hep korudu.