Yavaş'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Hesabı size yanlış bilgi verenden sorun!

Yavaş'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Hesabı size yanlış bilgi verenden sorun!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programında açıklamalarda bulundu. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası Hatay Havalimanı'nın onarım çalışmalarıyla ilgili konuşan Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir çağrı yaptı.

"KİM YALAN SÖYLÜYORSA CEZALANDIRILMASI LAZIM"

Hatay Havalimanı'ndaki onarım çalışmaları için kendilerinin oraya çağırıldığını söyleyen Yavaş, "Bizi nereye gönderirlerse oraya yardımcı oluyoruz. Kendi başımıza havaalanı tamirine kalkmadık. Lojistikte sorun olduğu için havaalanı 2 günde açılması lazım. Biraz geciktiler. Bizim ekiplerimizi çağırıyorlar. Cumhurbaşkanı 'yalan söylüyorlar' dedi. Cumhurbaşkanına yalanı kim söylüyor Allah aşkına. Kim söylüyorsa cezalandırılması lazım." dedi.

"CUMHURBAŞKANI'NIN HESABINI SORMASI LAZIM"

Yavaş sözlerine şöyle devam etti: "Bizim tweetimiz 'havaalanındaki molozlorı temizliyoruz' dedik. Bize 'siz kimsiniz ki havaalanı yapıyorsunuz' dendi. Biz orada betonları onarıyoruz. Bunun yapılmayacak bir durumu yok ki. 'Siz kim oluyorsunuz' dendi. Bu tavırlar da yanlış. Biz bunu hak etmedik. İGA'nın bu şekilde biz yokmuş gibi davranması oradaki insanın emeğine yazık. Gereksiz bir tartışma. Sayın Cumhurbaşkanı bunun hesabını bizden değil kendisine yanlış bilgi verenlerden sorması lazım.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİ KULLANMASINI İYİ BİLMELİYİZ"

Bu depremde, afetlerden alacağımız en büyük tecrübe büyükşehir belediyelerini kullanmasını iyi bilmek gerekir. Biz buradan Hatay'a yola çıktık diyelim. Bizim oraya kaç iş makinasıyla geldiğimizi bilecekler. Artık cep telefonu var. Konum atabilirsiniz 'siz şuraya gideceksiniz' denilebilir."

haberler.com / Mesut Şahin