Yavru Kangal Köpekleri Feshane Ziyaretçilerinin Gözdesi Oldu

Yavru Kangal Köpekleri Feshane Ziyaretçilerinin Gözdesi Oldu

Sivas’ın kültürünün tanıtıldığı, ‘Sivas Günleri 2014’ fuarına getirilen yavru kangal köpekler, ziyaretçilerin gözdesi oldu. Fuara katılan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise tanıtımların Yenikapı’da yapılabileceğinin sinyalini vererek, “Feshane Sivaslılara dar geliyor” dedi.
İstanbul’daki Sivas’ın önde gelen isimlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Sivas Platformu’nun organize ettiği ‘Sivas Günleri 2014’ fuarı Eyüp Feshane’de devam ediyor. Sivas’ın yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı festivalde kangal köpekleri de unutulmadı. Birçok standın yer aldığı fuarda Sivas’tan getirilen yavru kangal köpekleri ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. ‘Sivas Günleri 2014’ fuarında Sultangazi Belediyesi de kurduğu stant ile yerini aldı. Ziyaretçiler ‘Sivas Günleri 2014’ fuarına yoğun ilgi gösterdi.
Fuarın son gününde de Feshane’ye gelen Sivas Platformu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Bugün burada yüz binlerce insanımızla büyük aşıklarımızın yaşadığı toprakların gelenek ve göreneklerini İstanbul’da yaşatmaya çalışıyoruz. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir yer, torunlar olarak gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz. Tanıtım günleri büyük ihtimal bundan sonra Yenikapı’da olacak. Orası açık alan, daha geniş. Feshane Sivaslılara dar geliyor” dedi.