Yemekten Hemen Önce Su İçmeyin!

Yemekten Hemen Önce Su İçmeyin!

Obezite doktoru Dr.Fevzi Özgönül, ’Sağlıklı beslenmek ve ideal bedene dönmek için özellikle sindirimin kolay yapılması gerektiğini ve Beden aklını kullanarak ideal bedene nasıl dönüleceğini belirtti.
Dr.Fevzi Özgönül, sindirimi kolaylaştırmak için dikkat edilmesi gereken sıralamayı şöyle açıkladı;
“Sofranızdaki yiyeceklere bakın, sizce besin değeri olarak en güzel olanından başlayın. Dikkat edin, doğada diğer hayvanlar da en değerlisinden başlar. Böylece midemizi lüzumsuz doldurmamış oluruz.
Öğlen yemekte sindirimi kolaylaştırmak için çorba içecekseniz, yemeğin sonunda için. Taneli bir gıdayı önce kaba koyup sonra su eklerseniz daha kolay erir.
Yemeğe başladığınızda çok susuzluk hissediyor bile olsanız önce yemekten bir iki lokma alın, çiğneyin. Bazen açlık duygusu ile susuzluk duygusu karışabilir.
Yemek esnasında su veya içecek ihtiyacınız olursa lokma aralarında içebilirsiniz.
Yemekten hemen önce çok su içmeyin, sindirimi bozabilir.6. Et yerken aralarda salata ve sebze yemeniz, etin daha kolay sindirilmesini sağlar.
Yemekte ekmek yemeyin, onun yerine lokma aralarında biraz badem, fındık veya ceviz yiyin.
Yemek yerken tam doyun ki erken acıkmayın ve bir sonraki öğünü en az 5-6 saat sonra yemeye gayret edin.
Meyveyi yemeğin sonunda ve ara vermeden yiyin. Tam doyduktan sonra meyve yerseniz hem çok yememiş hem de yemekle karıştırdığınız için yemeğin sindirimini rahatlatmış olursunuz.
Kahvaltı esnasında meyve yiyecekseniz meyveyi sonda değil kahvaltının içerisinde yiyin. Ağız tadınız değiştiği için daha çok ve güzel kahvaltı edebilirsiniz. Sizden istediğimiz, bedeninizin bir şey yapmasını istiyorsanız,önce siz onu beslemeye çalışın. Nasıl vücudunuz elinizdeki kesiği veya kolunuzdaki yanığı hiç iz kalmayacak şekilde iyileştiriyor ve eski haline getiriyorsa, emin olun sizi de en güzel halinize getirir. Ancak ona yardımcı olursanız, kaliteli beslerseniz, ona bebeğiniz gibi bakarsanız, zorlukları kolaylıkla ve kısa yoldan aşabilir. Bir çocuğun her gün kafasına vurup bundan adam olmaz derseniz,gerçekten olmaz. Ama yanına oturup derdini dinlerseniz, biraz da derslerine yardımcı olursanız, çok başarılı olur. Bedeniniz de aynıdır. Her gün kahvaltı etmez, öğlen iki lokma atıştırıp ben neden akşam acıkıyorum derseniz, obez olur ama onu düzgün beslerseniz sağlıklı ve ideal bedende olur.”