Yeni Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kimdir?

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kimdir?
Dış politikadan sorumlu Başbakan Başdanışmanlığı görevinde bulunan İbrahim Kalın Erdoğan'ın kararıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yeni sözcüsü görevine atandı. Doğum yeri Erzurum olan Cumhurbaşkanlığı yeni sözcüsü İbrahim Kalın akademik çalışmalarıyla göz dolduruyor.

Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan , Cumhurbaşkanlığındaki yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde kendisine sözcü de belirledi. Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü görevinin, Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi İbrahim Kalın'a tevdi edildiği açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi İbrahim Kalın, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından sözcü olarak görevlendirildi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Sayın Cumhurbaşkanımız adına açıklama yapabileceği gibi, gerekli hallerde gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunabilecek. Sözcülük görevinin ihdası, kamuoyuyla daha sağlıklı bir iletişim açısından da önemli bir adım" dedi.



Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Görev Yetki ve Sorumlulukları Yönetmeliği'nde daha önce 'Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü' biçiminde bir görev yer almıyordu. Bu yeni uygulama, Cumhurbaşkanlığı makamının gündeme ilişkin açıklama ve değerlendirmeler için önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü mekanizmasını da kullanabileceği anlamına geliyor 

İbrahim Kalın kimdir?


Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olmasıyla boşalan dış politikadan sorumlu Başbakan Başdanışmanlını oldu. Aynı zamanda Sabah gazetesi köşe yazarı.

Kamu Diplomasisi Koordinatörü İbrahim Kalın, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı'na atandı.

Aslen Erzurum'lu olan Ibrahim Kalin 1971 yilinda Istanbul'da dogdu. Alanya lisesinden mezun olduktan sorna Istanbul Universitesi Tarih Bolumune kayit yaptirdi. 1992 yilinda buradan mezun oldu ve Islam dusuncesi ve felsefe sahasinda yuksek lisans yapmak icin Malezya'ya gitti. 1994 yilinin sonunda Turkiye'ye dondu. "Mulla Sadra'da Hareket-i Cevheriyye Nazariyesi" baslikli yuksek lisans tezini tamamladiktan sonra 1996 yilinda Amerika'da George Washington Universitesinde yine felsefe ve Islam dusuncesi sahasinda doktora calismalarina basladi.

1998 yilinda 3 ay Fransa'da dil egitimi gordu. Kanada, Fransa, Ingiltere, Isvicre, Urdun, Iran, Pakistan, Israil, Bosna, Makedonya ve Hirvatistan gibi ulkelere seyahat etti ve uluslararasi konferanslarda tebligler sundu. Halen Washington DC'de ikamet etmekte ve Mulla Sadra'nin bilgi teorisi ve anti-subjektivist bir epistemolojinin imkani uzerine olan doktora tezini yazmaktadir. Islam felsefesiyle ilgili Ingilizce yayinlanmis makaleleri var. Turkce'de Dergah ve Divan gibi dergilerde yazilar yayinladi. T. Izutsu'nun Islamda Varlik Dusuncesi ve Darkavi'nin Bir Mursid'in Mektuplari adli eserlerini Turkceye kazandirdi. 1992 yilinda evlenen Kalin'in Rumeysa ve Dilruba adinda iki kizi var. Akademik calismalarinin yanisira fotograf sanatiyla ilgileniyor, Washington DC'deki bir muzik grubunda baglama calip ney ufluyor.