Yerli aşıya yerli dolap

Yerli aşıya yerli dolap

Ar-Ge merkezlerindeki mühendis ekibinin içinden 15 kişilik bir kadronun yoğun çalışmasının ardından üretim hattına giren buzdolabı ‘Ultra Low Temperature Freezer’ teknolojisi ve sunduğu çözüm ile ülke ekonomisi için yerli aşı kadar önem arz ediyor. Hedef, Türk bilim insanlarının geliştirdiği yerli aşının, yerli üretim buzdolabında muhafaza edilmesi.

Yüksek teknolojiye sahip olan buzdolabı aşı dışında muhafaza ısısını - 40 ila - 86 arasında farklı ısılarda seçerek farklı tıbbi ekipmanların saklaması ihtiyaçları için de kullanılabilecek. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türk bilim insanlarının geliştirdiği aşının gündeme geldiği ilk günlerden itibaren biz de şirket olarak kollarımızı sıvadık. Hedef pazarlarımız başta kendi ülkemiz olmak üzere Biontech aşısının var olduğu her ülke. Hükümetimizin bu konuda hassasiyet göstererek özellikle kamu kurumlarımızda alımlardaki şartnameleri Türk standartlarını ve yerli üreticileri destekleyecek onları engellemeyecek şekilde hazırlatması büyük önem taşıyor. Aşı dolabı için aylık 200 adet üretim planladık fakat bu sayıyı talebe uygun artırabilecek imkanlara sahibiz.”