Yıldırım'da 26 bin kişi elektrik ve suya kavuştu

Yıldırım'da 26 bin kişi elektrik ve suya kavuştu

Yıldırım Belediyesi'nin ilçede 2004 yılından sonra yapılmış ruhsatsız yapılara kentsel dönüşüm sözleşmesine muvafakatname vermek koşuluyla, 1 Kasım 2015'ten önce yapılan yapılara sağladığı elektrik ve su aboneliği imkanına Yıldırımlılar büyük ilgi gösterdi. Yürürlüğe giren 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında 24 bin 400 konut ve 2 bin 200 işyeri elektrik ve su aboneliğine sahip oldu. 

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK”...

Yıldırım'ın kronik sorunu haline gelen elektrik ve su hizmetlerinin ulaştırılması konusunu çözüme kavuşturduklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizde ruhsatsız yapılarda ikamet eden yaklaşık 40 bin insanımız elektrik ve suyu dolaylı yollardan kullanıyordu. İnsanlığın en temel ihtiyacı olan suyu ve elektriği vatandaşların kullanabilmesi adına elimizi taşın altına koyarak bu mağduriyetin önlenmesi için çalışmalar yürüttük” diye konuştu. 

“ÇÖZÜME KATKI SAĞLADIK”...

Elektrik ve su aboneliği sorununun, merkezi hükümetin desteğiyle kentsel gelişim alanı ilan edilen bölgelere verilmesiyle ortadan kalktığını kaydeden Edebali, “Bu hizmet, ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız için hayati bir öneme sahipti. Kentsel dönüşüm sözleşmesine muvafakatname veren vatandaşlarımız, ilgili kurumlara başvuruda bulunarak elektrik ve su aboneliğinin sahibi oldu.

Milletvekillerimizle ve Bakanlarımızla görüşerek 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un çıkmasına katkı koyarak, şehrimizin başlıca sorunlarından olan bu ihtiyacı çözüme kavuşturduk. Bu konuda en büyük destekçimiz olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlarımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.