Yıldırım'ın tarihi izleri yeniden şaha kalkıyor

Yıldırım'ın tarihi izleri yeniden şaha kalkıyor

Karaağaç, Kurtoğlu, Yeşil, Meydancık, Hocataşkın ve Emirsultan mahallelerini kapsayacak 438 bin 500 metrekarelik alanda yenileme çalışması yapılacak. Tescilli sivil mimarlık örneği 139 adet bina, 22 adet tescilli anıtsal yapı olmak üzere toplamda bin 489 binayı kapsayacak yenileme çalışmalarıyla Yıldırım'ın sahip olduğu tarihi miras yeniden ayağa kaldırılacak. İlçenin tarihi kent merkezini yeniden canlandıracak çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yapılacak yenileme uygulamalarla birlikte Yıldırım'ın tarihi ve kültürel izlerini geleceğe taşımayı hedeflediklerini söyledi. 


Yıldırım'ın merkezinde yer alan 6 mahallenin yenilemeyle değiştireceklerini belirten Başkan Edebali, "Ecdadımız modern şehirciliğin ve mimarinin temellerini 1400 yıl önce ilçemizde attı. Sosyal devlet anlayışının ilk izleri olan Yeşil Külliyesi, tarihi miraslarımızdan Emirsultan Camii ve diğer sivil tarihi yapılarımız bu yenileme çalışmalarıyla yeniden tarih ve yeşilin buluşma noktası haline gelerek şehrimizin yükselen değeri olacak" dedi.


Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlesi ile Yıldırım'ın çehresini değiştirmeye devam ettiklerini de ktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Kadim medeniyetimizden güç alarak başlattığımız ve ilçenin yüzde 33’nü kapsayan, aynı zamanda Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlesi ile geleceğin modern ve güvenli şehrini inşa ediyoruz. Tarihi kent merkezi yenileme projemizle de 6 mahallemizde toplam 438 bin 500 metrekarelik alan hem hak ettiği hale gelecek, hem de burada yaşayan insanlarımızın refah seviyesini yükselecek. Fiziki dönüşümün yanı sıra mekân ve sosyal değişimi birlikte yürüterek topyekun dönüşüm sayesinde tarih şehri Yıldırım, Türkiye'nin göz bebeği haline gelecek" ifadelerini kullandı.