Yıldız'dan "Doğalgaz zammı" açıklaması

Yıldız'dan "Doğalgaz zammı" açıklaması

Bakan Yıldız, AK Parti'nin Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Kurulu toplantısına katılan Taner Yıldız, gazetecilerin, doğalgaza zam yapılıp yapılamayacağına dair sorularını yanıtladı. Yıldız; "Yeni hükümetimizin ilk doğalgazla ilgili sorusunu sordunuz. Doğalgazı biliyorsunuz yurtdışından ithal ediyoruz. İthal ettiğimiz doğalgazın fiyatı artmış olsa bile, bizim yurtdışından aldığımız doğalgazın fiyatı pahalanmış olsa da biz bu artışı vatandaşlarımıza yansıtmıyoruz. Eylül ayında da doğalgaz fiyatları değişmeyecek ve doğalgazı vatandaşlarımıza yine Ağustos fiyatlarıyla vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Yeni oluşan Bakanlar Kurulu ve AK Parti'deki yeni dönemi değerlendiren Bakan Yıldız, "AK Parti tarafından yeni kurulan hükümetimiz, vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Bizler Türkiye'nin sürdürülebilir ve hükümetler değiştikçe değişmeyen politikalarını oluşturduk ve oluşturmaya da devam ediyoruz. Bu politikaların kişiler ya da hükümetler değiştikçe değişmemesi lazım. Bizler koltuklarımızı yeri geldiğinde devredeceğiz. Bizler koltuk sevdalısı değiliz. Ancak koltuklar devredilirken, Türkiye'nin belli politikaları da değişmemeli ve sürdürülebilir politikalar, devam etmelidir. Türkiye'nin geleceği için bu çok önemli. Bu politikalar sayesinde Türkiye'nin ilerleyen yüzünü birlikte göreceğiz" dedi.

Bakanı Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle verdiği resepsiyona da değinerek, "Resepsiyon önemliydi. Bu resepsiyona 3 bin 500 kişi katıldı. Türkiye'de toplumun her kesiminden temsilciler katıldı. Siyaset, sanat, iş dünyası, spor, her kesimden Türkiye'nin her katmanından insanlar katıldı İnşallah çok daha güzel günler Türkiye'ni bekliyor" diye konuştu.

IŞİD'den petrol almadık

Son günlerde Türkiye'nin IŞİD'ten petrol alıp işlediği yönündeki iddiaların yeniden gündeme getirildiğini ifade eden Bakan Yıldız, "Arkadaşlar, çok çeşitli zamanlarda ifade ettiğim gibi, yine altını kalın harflerle çiziyor ve söylüyorum ki Türkiye ne IŞİD'ten petrol almıştır ne de IŞİD petrolünü Türkiye'de işlemiştir" dedi.

Türkiye'nin 12- 13 farklı ülkeden petrol aldığını ve bunlar arasında en fazla da Irak'tan petrol aldığını bildiren Yıldız, "Türkiye Irak'taki Bağdat yönetiminden ve Erbil'den petrol almaktadır. Ancak IŞİD'in kontrolündeki rafineriden ya da onların elindeki petrol havzalarından petrol almamıştır, almayacaktır. Bunu bir kez daha vurgulamak istiyorum" diye konuştu.