Yılmazköylü Öğrenciler İngiltere’de Proje Çalişmasina Katıldı

Yılmazköylü Öğrenciler İngiltere’de Proje Çalişmasina Katıldı

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Yılmazköy Mahallesi’nde şimdiye kadar köyün bile dışına çıkmamış olan öğrenciler, İngiltere’de proje çalışmasına katıldı.
Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Comenius Okul Ortaklıkları programının parçalarından olan Yılmazköy Ortaokulu, ‘’Farklılıklar İçindeki Bütünlük (UnityWithinDiversity)’’ isimli proje kapsamında İngiltere’nin Doncaster şehri Marshland Primary School öğrencileriyle ortak proje çalışması gerçekleştirdi.
Doncaster’da İtalya ve İspanya’dan proje ortaklarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Yılmazköy Ortaokulu’ndan 2 öğretmen ve 2 öğrenci katıldı. Ziyareti proje koordinatörü ve irtibat kişisi Fikriye Yaman Ayar, Görsel Sanatlar Öğretmeni Taner Ayar ile birlikte Dilara Eroğlu ve Tunahan Ünal adlı öğrenciler gerçekleştirdi.
Marshland Primary School öğretmenlerinin rehberliğinde York Minster, The National Rail Museum, Houses of Parliment, National Gallery, The Portrait Gallery, Buckingham Palace’ye yapılan şehir turu ile tüm partner ülke öğrencileri kültürel ve tarihi yerler hakkında bilgi sahibi oldu. Diğer partner ülke öğrencileri ile birlikte sportif faaliyetler yapan ve oyunlar oynayan Yılmazköy ortaokulu öğrencileri, İngiltere’ye özgü bir geleneksel bir tatlının hazırlanmasına katkı yaptı. Ev sahibi öğrencilerin hazırlamış olduğu ve drama yöntemiyle canlandırdıkları gösteriye, Aydınlı öğrencilerin de dahil olmasıyla eğlenceli anlar yaşandı.