Yoğun Bakım Günlerini Kitapta Topladı

Yoğun Bakım Günlerini Kitapta Topladı

Solunum yetmezliği sebebiyle 2 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra bir yıldır evinde solunum cihazına bağlı olarak yaşayan genç kız, yoğun bakım günlerini “Umut Işığı” adını verdiği kitapta topladı.
1998 yılında Celil ve Ayşe Yılmaz ailesinin dördüncü kızı olarak dünyaya gelen 16 yaşındaki Yıldız Yılmaz, henüz 6 aylıkken geçirdiği 2. derece yanık vakasıyla hastane ile küçük yaşlarda tanıştı. Bir yaşında ‘kalça çıkığı’, 7 yaşında da ‘kas distrofisi’ teşhisi konuldu. Bu hastalığın tedavisinin olmadığını öğrenen aile, 2012 yılında Bursa’ya taşındı. Bir sene sonra ciğerlerinin yavaş çalışması sebebiyle solunum hastalığına yakalanan Yıldız, Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi Yoğun bakım Ünitesine kaldırıldı. Yaşıtlarından 3 yaş ileri zekaya sahip olan Yıldız, iki ay boyunca yoğun bakımda ve solunum cihazlarına bağlı yaşamak zorunda kalırken, burada yazdığı şiirlerle mansiyon ödülü kazandı.
2008 yılında İstanbul Sağlık Ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü’nün düzenlediği yüzme yarışlarında birinci ve üçüncülük ödülleri kazanan Yıldız, hastalığına rağmen hayata dört elle sarılıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla kitap çıkaran Yıldız Yılmaz’ı bu mutlu gününde hastane personeli ve Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Tutanç ile Halk Sağlığı Müdürü Dr. Resul Özbek yalnız bırakmadı. Kitap tanıtımına çok sayıda davetli katıldı.
Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi evde sağlık hizmetleri biriminin evde baktığı ev tipi solunum cihazına bağlı 16 yaşındaki Yıldız Yılmaz, yoğun bakımda yaşadığı her günü topladığı 42 sayfalık ’Umut Işığı’ adlı kitabını davetlilere büyük bir mutlulukla imzaladı.