Yok edilmesi gereken kayıtları gizli tutmuşlar!

Yok edilmesi gereken kayıtları gizli tutmuşlar!

Bursa’da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 30’u tutuklu 32 sanık hakkında ‘kamu görevlisinin kamu belgelerinde sahteciliği, yasa dışı dinleme, kişisel verileri kaydetmek ve paylaşmak’ suçlarından hazırlanan ilk iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

FETÖ/PDY terör örgütünün bu zamana kadar yaptıkları faaliyetler de iddianamede yer aldı. Aralarında polis müdürleri ve memurlarının da bulunduğu soruşturmada, şüphelilerin 2010 ile 2012 yılları arasında bazı haberleşmeleri dinleme suretiyle tespitler yaptıkları iddianamede yer aldı.

Yok edildiği iddia edilen kayıtların sanıkların bilgisayarlarında tutulduğu belirlendi. Sanıklar, önümüzdeki günlerde Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘terör örgütüne üyelik, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs ve kasten adam öldürme suçlarını da içerecek şekilde darbe girişiminde bulundukları’ iddiasıyla hakim karşısına çıkacak. Şüpheliler hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.