Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Yozgat

Yozgat’ta Hayvan Hastalıklarına Karşı Kurumlar Ortak Mücadele Edecek

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, hayvanların daha sağlıklı yaşamalarını sağlayıp, bulaşıcı hastalıkların oluşmaması için kurumlar arası koordineyi sağlamak üzere toplantı düzenlendi.Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Yayınlanma:

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, hayvanların daha sağlıklı yaşamalarını sağlayıp, bulaşıcı hastalıkların oluşmaması için kurumlar arası koordineyi sağlamak üzere toplantı düzenlendi.
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Belediye, Emniyet, Sağlık, Jandarma, Halk Sağlığı, Çevre ve Şehircilik ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı. Toplantıda katılımcılara, hayvanlardan insanlara geçebilen kuduz, brusella, kuş gribi gibi zoonoz hastalıklar hakkında bilgi verilip, kurumlar arası koordinasyon ile bu tip hastalıklara zamanında müdahale edilip, yayılmasının önlenebileceği hatırlatıldı.
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkların takibinde kurumlar arası koordinasyonun önemli olduğunu belirterek, “Özellikle kuş gribi ve kuduz gibi hastalıklarda gerek yerel yönetimler gerekse Sağlık kuruluşları ile güvenlik kuvvetlerimizin desteğini her zaman yanımızda hissetmekteyiz. Bundan sonra da yapılacak çalışmalarda ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket edilmesi ilimiz hayvan hastalıkları ve hayvan hareketlerine olan katkısının üst düzeyde olmasını sağlayacaktır” dedi.
Özdemir, kurum olarak hayvan hastalıklarına karşı aşılama faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini, besi hayvanlarına yönelik yapılan aşıların yanında çoban köpeklerine de koruyucu kuduz aşısının zamanında yapıldığını sözlerine ekledi.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler