YUNANİSTAN BAŞBAKANI ÇİPRAS, İLK YURTDIŞI ZİYARETİNİ GÜNEY KIBRIS’A YAPIYOR

YUNANİSTAN BAŞBAKANI ÇİPRAS, İLK YURTDIŞI ZİYARETİNİ GÜNEY KIBRIS’A YAPIYOR

Yunanistan’ın yeni Başbakanı Alexis Çipras ilk yurtdışı resmi ziyaretini gerçekleştirmek üzere geldiği Güney Kıbrıs’ın Larnaka Havaalanı’nda Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis tarafından karşılandı. Çipras, temasları kapsamın Güney Kıbrıs’ta Türk kanaat önderleri ile görüşecek.
Yunanistan’da yapılan genel seçimlerin ardından çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras ilk yurtdışı resmi ziyaretini Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde Güney Kıbrıs’a gelen Çipras ve heyeti, Larnaka Havalimanı’na Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis tarafından karşılandı. Karşılamada Yunanistan’ın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Vasilis Papayoannu da hazır bulundu. Havaalanında Rum Bakan Kasulidis’le kısa bir görüşme yapan Çipras, daha sonra Rum Başkanlık Köşkü’nde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşmeye geçti.
Resmi temasları kapsamında Türk kanaat önderleri ile de görüşmesi beklenen Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras’a Dışişleri Bakanı Nikos Kocas ve Devlet Bakanı Nikos Pappas eşlik etti.