Yüzde 5’lik zam taksicileri memnun etmedi

Yüzde 5’lik zam taksicileri memnun etmedi

Zammın çok yetersiz olduğunu söyleyen Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, ”Yirmi dört aydır hiçbir zam almıyoruz. Bizim hayatımız sadece akaryakıt değil. Bize hiç zam yapmasın aman iki ay sonra düzgün bir zam yapsın. Biz bu zammı kabul etmiyoruz. Ülkemizin durumu belli zor günlerden geçiyor. Herkes gibi sokaklara dökülmek istemiyoruz. Ama bizim idarecilerin de adaletli olmasını bekliyoruz. İlla sokaklara düşüp eylemi yapmamız gerekiyor. Bunu yapmamız mümkün değil” dedi.

Bu zam oranlarının değişmemesi durumunda taksimetrelerini yeni zamlı tarifeye ayarlatmayacaklarını söyleyen Fahrettin Can, “Bu taksimetre zammını uygulamayacağız. Yüzde beş zaten bizim yapmamıza değecek bir şey değil. Bu taksimetre ayarlarına biz zaten 3 yüz 4 yüz lira para veriyoruz. Niye böyle bir zammı biz gelip de uygulayalım ki. Zammı uygulamayacağız. Böyle bir zammı kabul etmemiz mümkün değil. Bu bizimle alay etmektir. Dalga geçmektir. Biz de insanız bizim de çoluğumuz çocuğumuz var. Bunu kabul etmiyoruz ve protesto ediyoruz. Hiçbir kurum yoktur ki yirmi dört ay zam almasın. Gösterin bana yirmi dört aydır zam almayan bir kurum. Bize böyle bir zam teklif etmek çok ayıptır” diye konuştu.

Taksicilere yapılan baskıların artığını söyleyen Muhammed Mayra, “Yaklaşık 22 yıldır taksicilik yapıyorum. fakat şu son iki üç yıl içerisinde taksicilere uygulanan baskılar arttı. Özellikle şu yüzde beşlik zam çok gülünç ve komik. Yaklaşık 5 yüz bin kişinin bu sektörden ekmek yediğini düşünürsek, bu zam bu insanları ciddiye almamak anlamına geliyor. Bizim bu zammı bu şekilde kabul etmemiz mümkün değil” diye konuştu.