Zabıta Teşkilatının 188. Kuruluş Yıldönümü

Zabıta Teşkilatının 188. Kuruluş Yıldönümü

Zabıtanın 188. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nca bir dizi etkinlik düzenlendi. Daire Başkanı Fahri Durukan, birim müdürleri, komiserler ve zabıta elemanları sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Adanalılara karanfil dağıtan zabıta yöneticileri ve görevlileri daha sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getiren Başkan Sözlü, zabıtanın fedakarca çalıştığını söyledi. Başkan Sözlü, “Göreve geldiğimizden bu yana Adana’daki çalışma hayatının ve şehirdeki hayat akışının normalleşmesi, yasalara uygun hale gelmesi hususunda Zabıta Daire Başkanlığımız’ın elemanları olarak hepiniz önemli, başarılı işlere imza attınız. Yasaya aykırı faaliyet gösteren, kamu otoritesini yok sayan kişi ve kurumlara karşı nazik, devlet ve kamu adabına yakışır bir üslupla yasaları uygulama noktasında belediyemizin kararlılığınızı gösterdiniz. Bu Adana halkı tarafından çok iyi şekilde görülmekte, idrak edilmekte. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Bileğiniz ve yüreğiniz her zaman güçlü, kararlı olsun. Adana halkına hizmetimiz bütün zorluklara karşın ve zabıta görevlilerimiz sıkıntı yaşamasına rağmen devam edecektir. Zabıta, Büyükşehir Belediyesi’nin bel kemiğidir, kararlı duruşudur, cesaretinin de simgesidir. Başta Daire Başkanı olmak üzere, birim müdürleri, komiserlerimiz ve bütün memurlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Adana Büyükşehir Belediyesi’yle Adana’da, belediyemizin başarılı hizmetlerini taçlandırma noktasında uzun bir yolumuz var.”
Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Fahri Durukan da Zabıtanın kuruluşunun 188. yıldönümünü kutladıklarını belirterek, “Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün desteğiyle, Adana halkının bazı sıkıntılarını aşması yolunda mücadelemiz devam edecektir. Halkla iç içeyiz. Arkadaşlarımızın ‘Esnaf, zabıta, halk el ele, gel hele Adana gel hele’ sloganı var” diye konuştu.
Fahri Durukan, Başkan Hüseyin Sözlü’ye, üzerinde Hüseyin Sözlü yazan zabıta üniforması hediye etti.