Zafer Plaza engelleri kaldırıyor

Zafer Plaza engelleri kaldırıyor

Eğitimini tamamlayan ve engelli ziyaretçiler için hizmet vermeye başlayan gönüllülerle birlikte Zafer Plaza herkesin eşit şartlarda alışverişten ve yaşamdan keyif aldığı, yemek, içmek ve eğlenmek için iletişim kurmakta zorlanmadığı, kendini nasıl ifade edeceğini düşünmeden huzurla vakit geçirebildiği, iyi yaşamaya, iyi hissetmeye hiçbir şeyin engel olmadığı bir alışveriş merkezi olma yolunda önemli bir adım daha atmış oldu.

“İki elin sesi var”

Zafer Plaza, hayata geçirdiği bu önemli proje için Bursa Kent Konseyi ve Osmangazi Halk Eğitim Merkezi’nin yardımını aldı. Proje kapsamında Zafer Plaza AVM çalışanlarına ve mağaza görevlilerine yönelik işaret dili eğitim programları düzenlendi. Geçtiğimiz yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ilk adımı atılan projede öncelikle uygulamada kullanılabilecek bir kelime dağarcığı hazırlandı. Ardından 1 yıl sürecek olan eğitim süreci başladı. Özel eğitmenlerin yürüttüğü program sonunda gönüllülük esasıyla projeye destek veren katılımcılar, 10 Mayıs Engelliler Haftası’nda Bursa Kent Konseyi ve Osmangazi Halk Eğitim Merkezi’nin katılımlarıyla gerçekleştirilen törende sertifikalarını aldılar ve Zafer Plaza’nın işitme engelli ziyaretçilerine hizmet vermeye başladılar.

Projenin videosu sosyal medyada

Zafer Plaza geçtiğimiz yıl başlayan bu projeyi duyurmak ve konu hakkında farkındalık yaratmak için hazırladığı videoyu da sosyal medya hesaplarında paylaştı. Projeyi tanıtmak için kamera karşısına geçen isimler ise şöyle:

Zafer Plaza Yönetim Kurulu Üyesi Feyza ACAR SÖNMEZER, Torunlar GYO İcra Kurulu Üyesi Zeynep TORUN DURAL, Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah KİĞILI, Hotiç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet HOTİÇ, Boyner Grup Kurumsal Gelişim ve Yatırım Kiralama Direktörü Arzu Güneşli, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz TORUN.