Zehir tacirlerine dev operasyon

Zehir tacirlerine dev operasyon

Polis, geçtiğimiz Cuma günü yaptığı operasyonda yakaladığı İtalya’ya uyuşturucu götürmek isteyen Sırbistan uyruklu 39 yaşındaki H.S’nin ayakkabı tabanını gizlenmiş 2 parça halinde 620 gram eroin ele geçirdi.

2,5 MİLYON DOLARLIK METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 24 Aralık tarihinde Ümraniye ilçesinde Tepeüstü mevkiinde gerçekleştirilen operasyonda, toplam ağırlığı piyasa değeri yaklaşık 90 bin lira olan 9239 adet ectasy maddesi ve 5 şüpheliyi gözaltına alındı. Gözaltına alınan M.S.Ö (30), E.C. (28), E.F. (28), E.C. (30) ile B.Ö. (26) isimli kadın emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 25 Aralık’ta Bakırköy Metrosu civarında gerçekleştirilen operasyonda piyasa değeri 2 buçuk milyon dolar değerinde 3 kilo 34 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan ve İran uyruklu Alman vatandaşı M.M. (42) çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. M.M’nin uyuşturucuyu yurt dışına çıkarmak istediği öğrenildi.



AYAKKABININ TABAN KISMINDA EROİN ZULASI

26 Aralık’ta Şişli ve Fatih ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda da F.O. (42), E.N.U. (35), S.K. (25, H.S. (39), M.A. (48) ile H.S. (39) gözaltına alındı. Operasyonda uyuşturucu maddenin İtalya’ya sevkini yapan Sırbistan uyruklu H.S’nin giymiş olduğu ayakkabının taban kısmına gizlenmiş 2 parça halinde 620 gram eroin madde geçirildi. Ayna operasyonda gözaltına alınan Nijerya uyruklu F.O’nun evinde yapılan aramalarda, 540 gram eroin, 60,5 gram kokain, hassas terazi, 1 çift iç kısmı oyularak zula hale getirilmiş bayan ayakkabısı ve 3 adet ayakkabı tabanı şekline getirilmiş materyal ile 1 adet sahte pasaport ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan yabancı uyruklu 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.




NARKOTİK KÖPEKLERİ DEVREDE

24 Aralık’ta yapılan başka bir operasyonda ise, Atatürk Havalimanında bulunan bir kargo şirketinin yurt dışı kargo toplama ve dağıtım bölümünde gönderilen üzerinde uyuşturucuya duyarlı köpekler ile yapılan kontrollerde Avrupa’ya gönderilmek istenen kolilere zulalanmış 4183 gram afyon sakızı ele geçirildi. Operasyonda gönderici ve alıcı ilgili çalışmalar devam ediyor.

Öte yandan Esenler’in Karabayır Mahallesi’ne helikopter ve özel harekat polislerinin desteğiyle yapılan operasyonda 3 bin 880 gram ecstasy hap, 36 gram sentetik uyuşturucu madde ve 117 gram uyuşturucu katkı maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan 6 şüpheliden 5’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Eyüp Akşemsettin Mahallesi’nde yapılan eve yapılan başka bir operasyonda ise 23 kilo 500 gram toz esrar maddesinin ele geçirildi. Operasyonda, bir şüpheli adliyeye sevk edildi. Tuzla’da gerçekleştirilen bir operasyonda ise 1 kilo 380 gram Afyon sakızı ele geçirildi. Gözaltına alınan K.Ş emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.