Zeki Müren'in ölümünün üzerinde 18 yıl geçti/ Zeki Müren nasıl öldü

Zeki Müren'in ölümünün üzerinde 18 yıl geçti/ Zeki Müren nasıl öldü

Türkiye’nin sanat güneşi Zeki Müren ölüm yıl dönümünde özlemle anıldı. 63 yaşında sahnede  geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Zeki Müren'in aramızdan ayrılalı 18 yıl oldu.

Zeki Müren kimdir?

Bursa’nın Hisar Semtinde doğan Zeki Müren’in ailesi Üsküp göçmeniydi. Babası keresteciydi. Okula Bursa Osmangazi ilköğretim’de başlamıştı. Henüz o tarihlerde ünlü sanatçı, öğretmeni tarafından müsamerelerde keşfedildi.



Ortaokulu bitirince, liseye İstanbul’da başladı. İstanbul’da Boğaziçi Lisesi’nden mezun olan Müren, daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi’nde sahne hayatına başlamış oldu.

Türkiye’de adından çok söz ettiren Zeki Müren, 1950’li yıllarda kendine has giyiniş tarzıyla adeta zamanın ötesine geçmişti.

Sanat Güneşi Zeki Müren, kendi kıyafetlerini kendisi dikerdi. Yaşadığı yıllara göre giydiği ilginç tarzdaki kıyafetleri herkesin ilgisini çekiyordu. İşte onun unutulmayan bazı kıyafetleri.



Sahnede hayatını kaybetmişti

Zeki Müren’in kalp rahatsızlığı ve şeker hastalığı vardı. Sanat güneşimiz, bu yüzden tam 6 yıl boyunca sahnelerden uzak kaldı. Bodrum’da yaşayan sanatçı, 6 yıl boyunca gazetelere, radyolara ve televizyonlara çıkmadı. Daha sonra TRT’nin İzmir Televizyonunda bir programa katılan Zeki Müren, sahnede aldığı ödülden sonra makyaj odasında fenalaşmış ve acilen hastaneye kaldırılmıştı. Ancaktüm müdahalelere rağmen Zeki Müren hayatını kaybetmişti. Cenazesine onbinlerce kişi katılan Müren, memleketi Bursa’ya defnedildi.

Zeki Müren'in tarzı tepkiye neden olmuştu

Sanat Güneşi
Zeki Müren, kendi kıyafetlerini kendisi dikerdi. Yaşadığı yıllara göre giydiği ilginç tarzdaki kıyafetleri herkesin ilgisini çekiyordu. İşte onun unutulmayan kıyafetlerinden bir örnek.