Zeus Altarı Ödülü Halil Ergün'ün

Zeus Altarı Ödülü Halil Ergün'ün

SAM-DER'in Kültür Bakanlığı, Karesi Belediyesi ve Cinemarine'nin katkılarıyla, 'Mahallenin Orta Yeri sinema' temasıyla bu yıl 10'uncu kez düzenlediği sinema günleri, dün akşam Cinemarine Salonu'nda gerçekleştirilen açılış ve Zeus Altarı Ödül töreniyle başladı. Açılışa yönetmen Reis Çelik, Film Yönetmenleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi Burcu Karabaş, 'Kar Korsanları' filminin yönetmeni Faruk Hacıhafızoğlu da katıldı. Balıkesirli sinemaseverleri sanatçılarla bir araya getiren törende konuşan SAM-DER Başkanı Mesude Eğilmez, "Biz bu etkinliği değerli Balıkesirlilerin, sanatçıların ilgi ve desteğiyle tam 10 yıldır gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu nedenle hepinize teşekkür ediyorum. Nice 10 yıllara diyorum" dedi. Başkan Eğilmez, İstanbul Film Yönetmenleri Derneği ve SAM-DER'in oluşturduğu jürinin Zeus Altarı Ödülü'ne, bu yıl Yeşilçam'ın ünlü aktörlerinden Halil Ergün'ü değer bulduğunu açıkladı. Eğilmez bu ödülü geçtiğimiz yıllarda Tuncel Kurtiz, Süleyman Turan, Aytaç Arman gibi isimlere verdiklerini anımsattı. Yeşilçam'da 70 filmde oynayan, son yıllarda dizilerde birbirinden önemli karakterlere can veren Ergün'ün ödülünü, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı sundu. Sabancı, Ergün'ü Balıkesir'de görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.


'İYİ Kİ BU MESLEĞİ YAPTIM"
SAM-DER Başkanı Eğilmez ve yönetim kurulu üyelerini 10 yıldan bu yana sinema günlerini düzenledikleri için kutlayan Ergün, "Ben bu etkinliklere heyecanla bakıyorum. Bu yıl Zeus Altarı ödülünün bana verilmesi de beni elbette sevindirdi" dedi. Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Annem babam beni sefir (elçi) olacak diye Mülkiye'ye gönderdi ama oyuncu oldum, tiyatrocu oldum. Seçtim diyemem ama hayatın bana gösterdiği yol sanatçılık oldu, sanatla uğraşmak oldu. Bundan her zaman keyif ve gurur duydum. Hele böyle ödülleri aldığınızda 'iyi ki bu mesleği yaptım' diyorsunuz. Bu tür ödüllerde fark edilmek, hatırlanmak, değerlendirilmek sanatçılar için çok önemlidir. Yaşarken fark edilmek kadar güzel bir şey var mı? Hani 'kör öldü badem gözlü oldu' deriz ya yaşarken sevgiyi ve ilgiyi sunmak çok önemli. Bu yüzden teşekkür ediyorum" dedi.

"SADECE DİZİ ÇEKMEDİM"
Tören öncesi yapılan tanıtım filmine dikkat çeken Ergün, sadece oynadığı dizilerden sahnelerin gösterildiğini belirtirken, "Ben 70 filmde oynadım. Onlar sinemanın geniş yığınlara ulaşmadığı yıllarda çekilmişti. bugün film yapan gençlerin, dizi yapan arkadaşların arkasında bizim o kan ter içinde oluşturduğumuz filmlerin temeli vardır. Ben sadece dizilerle değil, oynadığım filmlerle, arkadaşlarımla, yönetmenlerimle anılmayı da isterim" diye konuştu.

Sinema günlerine sponsor olan Yaylada AVM, Yeni haber, Onhann yetkililerine plaket sunuldu. Faruk Hacıhafızoğlu'nun yönettiği 'Kar Korsanları'nın galasıyla başlayan sinema günlerinde; Kelebeğin Rüyası, Neden Tarkovski Olamıyorum, Unutursam Fısılda, Yozgat Bules, Daire, Kocan Kadar Konuş, Dolanma, Kuzu, eyvah eyvah 2, Köstebekgiller, Bana Masal Anlatma, Çanakkale Yolun Sonu, Sende Gitme Triandafilis filmleri ile ve Göçlerin Gölü adlı belgesel gösterilecek.

Sinema Günleri 8 Ekim'deki 'Ustalara Saygı' konulu söyleşiyle sona erecek. Söyleşiye yönetmen Tunç Başaran, yapımcı Arif Keskiner, oyuncular Meriç Başaran ve Nilüfer Aydan katılacak.