Zihinsel Engelli Çocuklar Zabıta Oldu

Zihinsel Engelli Çocuklar Zabıta Oldu

Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler zihinsel engelli çocuklarla birlikte denetime çıktı. Zabıta giysileriyle ilginç görüntüler oluşturan çocuklar günün sonunda Yunusemre Belediyesi içindeki hayvanat bahçesini gezdiler.
Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nda (ZİÇEV) eğitim gören 4’ü kız, 5’i erkek toplam 9 çocuk zabıta ağabeyleriyle denetime çıktı. ZİÇEV Müdürü Nilbert Koçman ve Eğitim Koordinatörü Yeter Hınızlıoğlu çocuklara refakat ettiler. Zabıta üniforması giyen çocuklar bir günlüğüne zabıta olmanın heyecanını yaşadılar.
Denetim öncesince çocuklara Üçpınar mahallesinde yemek ikramında bulunuldu. Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, yan yana oturduğu çocuklarla bol bol sohbet etti. Yemek sonrası çıkılan sembolik denetimlerde kahvehane, bakkal ve gıda işletmesi denetlendi. Çocuklar zabıta elbiseleriyle eğlenceli anlar yaşadılar.
Zihinsel engelli çocuklar günün sonunda ise Yunusemre Belediyesi içindeki hayvanat bahçesini gezdiler.
ZİÇEV Müdürü Nilbert Koçman, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar’a teşekkür etti. Nilbert Koçman, “Zihinsel engelli çocuklarımızın farklı aktivitelerle gelişim süreçlerini devam ettirmeleri önemli. Bu tarz sosyal etkinlikler çok faydalı oluyor. Bu nedenle çocuklar ve aileleri adına Yunusemre Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.