Zihinsel engelli gençlerin sergisi beğeniye sunuldu

Zihinsel engelli gençlerin sergisi beğeniye sunuldu

Projeye dahil olan Down sendromlu gençler, bu proje ile engelli olmadıklarını, sadece “farklı” bireyler olduklarını ifade edebilecekler. Tarihe damgasını vurmuş sanat eserlerinin sıra dışı karakterlerin elinden çıktığı gerçeğinden yola çıkılarak hazırlanan serginin en önemli özelliği bu portrelerin zihinsel engelli gençler tarafından kusursuzca canlandırılması. Gençlerin her birinin bir portrenin karakterine büründüğü sergi de yer alan fotoğraflar ayrıca defter haline getirilerek sergi içerisinde kurulan stantta sergi süresince satışa sunuldu.


Zafer Plaza Basın ve Aktivite Yönetmeni Gamze GEYLANİ ortak projelerde birlikte çalışmaları ve birbirlerinden haberdar olmaları adına sergi açılışına ZEDER ( Bursa Zihinsel Engellileri Koruma Eğitim ve Kültür Derneği) yetkililerini davet etti.


Bursa’ nın İlk Alışveriş ve Yaşam Merkezi Zafer Plaza AVM’nin ev sahipliğini yaptığı serginin açılışını Zafer Plaza AVM Müdürü Onur SAPMAZ, Zafer Plaza AVM Basın ve Aktivite Yönetmeni Gamze GEYLANİ, İZEV Vakfı Genel Koordinatörü Merve KILIÇ, İZEV Vakfı Sosyal Marka Danışmanı Hakan KURAL ve ZEDER Başkan Yardımcısı Yıldırım DOĞAN yaptı. Sergi Zafer plaza AVM ziyaretçilerden oldukça yoğun ilgi gördü. İZEV Vakfı Genel Koordinatörü Merve KILIÇ sergi açılışında proje hakkında detaylı bilgiler verdi.