TSK'dan PKK'ya Büyük Darbe Vurdu: 108 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

TSK'dan PKK'ya Büyük Darbe Vurdu: 108 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Milli Savunma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen terör operasyonlarında büyük bir başarı elde edildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı son bir hafta içerisinde Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen terör operasyonlarında, aralarında sözde yöneticilerin de bulunduğu 108 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

1 Ocak'tan bugüne kadar gerçekleştirilen operasyonlarla birlikte etkisiz hale getirilen terörist sayısının 953'e ulaştığı açıklandı. Bu başarıda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kararlı ve etkili mücadelesinin önemli bir rol oynadığı belirtildi.

PKK'dan Kaçan 2 Terörist Habur'da Teslim Oldu

Geçtiğimiz hafta içerisinde, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK'lı teröristin daha Habur hudut karakoluna teslim olduğu bildirildi.

Hudut güvenliğinin sağlanması amacıyla alınan tedbirlerin başarılı sonuçlarını da açıklayan Bakanlık, teknolojik ve fiziki güvenlik tedbirlerinin yanı sıra dinamik operasyonlarla sınırı koruduğunu belirtti.

Son bir hafta içerisinde yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 355 şahısın yakalandığı ve bunlardan 5'inin terör örgütü mensubu olduğu tespit edildiği ifade edildi. Ayrıca hududu geçemeden engellenen kişi sayısının 52 bin 442'ye ulaştığı bildirildi.

Son bir haftada 48 kilogram olmak üzere yıl boyunca yapılan operasyonlarda toplamda 288 kilogram uyuşturucunun ele geçirildiği açıklandı. Bu operasyonlarla, uyuşturucu kaçakçılarına yönelik de etkin bir mücadelenin sürdürüldüğü vurgulandı.