Cem Garipoğlu'nun Otopsi Raporunu Hazırlayan Kişi Trafik Polisi Çıktı

Cem Garipoğlu'nun Otopsi Raporunu Hazırlayan Kişi Trafik Polisi Çıktı
Münevver Karabulut'un hunharca öldüren ve cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerini inceleyip rapor hazırlayan bilirkişinin trafik polisi olduğu ileri sürüldü.

Münevver Karabulut'u canice öldüren Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerini inceleyip rapor hazırlayan bilirkişinin trafik polisi olduğu ileri sürüldü.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, iddiayı belge ile yayınlayarak "Bu raporun akademik ve bilimsel perspektifi ve saygınlığı tartışılır haldedir. Otopsi görüntülerinin dökümünün bir adli tıp uzmanı yerine trafik polisine yaptırılması hukuken ve fiilen kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Fethi̇ Kabir Talebine Ret

3 Mart 2009 tarihinde Münevver Karabulut'u canavarca hislerle öldürmek suçundan cezaevine giren Cem Garipoğlu, 2014 yılında Silivri Cezaevi'nde kaldığı koğuşta intihar etmişti.

Garipoğlu'nun ölümüne ilişkin şüphelerin artması üzerine aile avukatları, "fethi kabir" işlemi talebinde bulundu. Ancak Karabulut ailesinin bu talebi, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedildi.

cem-garipoglu.jpg

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan, Garipoğlu'nun otopsi sırasında yapılan işlemlerine ait fotoğraf ve video kayıtlarının dosyaya eklenmesi için talepte bulunarak dosyaya bilirkişi atanmıştı. Ancak Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerini inceleyerek rapor hazırlayan bilirkişinin trafik polisi olduğu iddiası olaylara yeni bir boyut kazandırdı.

"Bu Raporun Bilimsel Perspektifi̇ Tartışılır Haldedir’’

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir konu hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaparak "Tam 15 yıldır Münevver Karabulut cinayetinde mağdur aile vekilliği yapıyoruz. Bu süreçte Adli Tıp Kurumunda, kollukta ve yargıda kamuoyunun da yakından takip ettiği birçok ihmal yaşandı. Türkiye bir haftadır Cem Garipoğlu'nun adli tıptaki fotoğraflarını ve bilirkişi incelemesini konuşuyor. Peki kim yaptı bu incelemeyi? Hepimiz Adli tıp uzmanı veya bir doktor demeliyiz. Fakat adli tıp görüntülerinin dökümünü yapan ve raporu hazırlayan Trafik Polisi. Bu raporun akademik ve bilimsel perspektifi ve saygınlığı tartışılır haldedir. Otopsi görüntülerinin dökümünün bir adli tıp uzmanı yerine trafik polisine yaptırılması hukuken ve fiilen kabul edilemez. Hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi.