Togg 2025 Başında Almanya Pazarına Giriyor

Togg 2025 Başında Almanya Pazarına Giriyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında Türkiye'nin yerli otomobil markası Togg'un Avrupa pazarına adım atacağı tarihi duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TRT Haber'de yaptığı canlı yayında Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un Avrupa pazarına giriş yapacağı tarihi duyurdu. Bakan Kacır, Togg'un 2025 yılının başında Almanya'da yollara çıkacağını ve Avrupa otomobil piyasasına resmi olarak adım atacağını açıkladı.

Bakan Kacır, "Togg, tüm sektörü dönüştürmeye öncülük eden bir marka olarak karşımızda. 2025'in başında Almanya'da, Avrupa pazarına ilk adımını atacak." dedi. Aynı dönemde Las Vegas'ta tanıtılan yeni 'fastback' modelinin de Avrupa pazarına sunulacağını belirtti.

togg-almanya-yolcusu2.jpg

Mehmet Fatih Kacır, Togg'un Türkiye yollarındaki başarısına da değinerek; "Bugün yollardaki Togg sayısı 30 bine yaklaştı. Togg, hem elektrikli araç sınıfında hem de SUV kategorisinde pazar lideri konumunda." açıklamasında bulundu. Bakan, Türkiye'nin önemli bir batarya üretim üssü haline geleceğini ve Togg'un otonom sürüş ve yapay zeka gibi alanlarda da kabiliyetlerini artıracağını vurguladı.

Türksat 6A Uzaya Fırlatıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Türksat 6A uydusu hakkında da bilgiler verdi.

Türksat 6A'nın 8 Temmuz haftasında uzaya fırlatılacağını ve Türkiye'yi milli haberleşme uydusu üretebilen 11 ülkeden biri yapacağını belirtti. Uydunun yüzde 81 oranında yerli imkanlarla üretildiğini ve Türkiye'nin iktisadi bağımsızlığı için bu durumun önemine işaret etti.

20 KAAN Projesi Hedefe İlerliyor

Bakan Kacır, savunma sanayii alanında da önemli gelişmeleri paylaştı. TUSAŞ tarafından yürütülen 20 KAAN projesinin 2028 yılında tamamlanarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilmesinin hedeflendiğini duyurdu.