11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başkentlilere Veda Etti

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başkentlilere Veda Etti

Görevini 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan İstanbul’a uğurlandı.
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 yıl boyunca sürdürdüğü Cumhurbaşkanlığı görevini halefi Recep Tayyip Erdoğan’a teslim ettikten sonra, saat 19.50’de Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Cumhurbaşkanlığı’na ait özel uçakla İstanbul’a hareket etti. Abdullah Gül ve ailesini, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski bakanlar Sadullah Ergin, Ömer Dinçer, Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Hüseyin Çelik, Salih Kapusuz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel uğurladı. Havaalanına gelen çok sayıda vatandaş, Gül’ü tezahüratlarla karşıladı.
Gül, kendisini uğurlayan vatandaşlara, “Şerefle, onurla, gururla yaptığım Cumhurbaşkanlığı’nı yine değerli bir kardeşime devrettim. Şimdi de gidiyorum. Gösterdiğiniz sevgiye, muhabbete çok çok teşekkür ediyorum” diye seslendi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Abdullah Gül’ü uğurladıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Arınç, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili, “Burada bulunan, bulunamayan bütün arkadaşlarımız, yıllardan beri birlikte siyaset yaptığımız, kendilerini çok sevdiğimiz ve takdir ettiğimiz Cumhurbaşkanımızı Ankara’dan İstanbul’a uğurlamak istedik. Halkımız da geldi. Çok büyük bir kalabalık vardı. Onlar da Sayın Cumhurbaşkanımıza sevgilerini gösterdiler. Umuyorum ki, Ankara’dan güzel bir uğurlama oldu. Her zaman kalbimiz onlarla birlikte olacak. Kendileri, eşleri ve çocuklarını çok çok seviyor ve takdir ediyoruz. Allah güzel günler göstersin, sağlık ve mutluluklar versin. İnşallah, yeni Cumhurbaşkanımız, 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da mutlaka başarılı bir dönem geçirecektir. Halkımıza, milletimize büyük hizmetler yapacaktır. Ve inşallah günü geldiğinde de, şüphesiz 2 dönemi düşünerek söylüyorum; kendisine böyle güzel bir uğurlama yapılır ve hayatta olanlar da görür” ifadelerini kullandı.